Cu drag îmi scriu povestea

Această pasiune, a început prin anul 2009. De 5 ani îmi pierdusem vederea, iar de 7 devenisem bolnav de insuficienţă renală cronică. Nimic neobişnuit până aici, şi nici mai departe.
Timp de şapte ani, lumea îmi devenise străină, aşa zişii prieteni au dispărut, sufeream acum şi de singurătate. Nu îmi găseam liniştea. De citit nu mai puteam, să văd un film, nici atât, doar un radio şi o muzică la cd-player îmi mai ocupau timpul.

Dar, cum sunt o fire optimistă şi dornic de noi descoperiri, am tot căutat, am analizat orice soluţie, şi până la urmă m-am decis.
Mi-am cumpărat un laptop, am tras linie de internet…..şi pe locuri……fiţi gata…..START! Un start cu multe peripeţii spre nenea Netu. Fiind că eram însetat de a cunoaşte aspectele bolii de care sufeream, şi văzând că medicii nu îmi ofereau prea multe detalii, am zis să caut pe internet şi să adun toate informaţiile legate de insuficienţa renală, într-un site. Nu puteam să cumpăr un domeniu propriu, aşa că m-am mulţumit şi cu platformele gratuite. Aşa a luat naştere Dializa renală.

Uşor de zis început, dar nu a fost deloc aşa. Lipsa vederii şi a cunoştinţelor IT m-au determinat să învăţ şi mai mult. Azi un pic, mâine mai mult, şi am reuşit în doi ani de zile să învăţ  ce înseamnă să postezi un articol pe blog, cum trebuie să scrii, să promovezi, ce sunt ancorele şi ce rol au, şi multe alte minunăţii.
Dar…..vroiam mai mult. Şi iată că, într-o zi am descoperit şi acel mai mult. Înscriindu-mă pe un portal, pentru a promova blogul, a sosit în inbox un e-mail ispititor. O invitaţie la o competiţie de blogging. Provocarea a fost aşa de tentantă încât am acceptat. Aşa m-am integrat în blogosfera românească. Dar după terminarea acelei competiţii îmi rămăsese acel microb, care nu mă lăsa în pace. Trebuia să fac ceva. Şi am făcut. Căutând pe mister Netu, am descoperit comunitatea
 Blogal Iniţiative

Un loc unde am descoperit noi bloguri cu autori de nota 10, „suporteri” ai echipei Cooperativa 2.0. Încă mai am multe de învăţat de la cunoscători în ale blogging-ului, dar sper că în timp sa devin un elev premiant.
Printre şedinţele de dializă am scris la mai multe campanii, din care la una am şi câştigat. Această noua pasiune începea să prindă contur. Îmi plăcea din ce în ce mai mult. Să scriu pentru temele date, să respect cerinţele tehnice, un virus fără tratament. Şi unde mai pui că mi-am făcut noi prieteni. Prieteni care mă ajută când sunt „neputincios”, care mă sprijină moral şi mă încurajează în orice situaţie.

Voi scrie la „prea frumoasele” campanii, sper că din ce în ce mai bine, voi lupta cu boala ca să prind şi numărul 600, şi 1000, şi cine mai ştie câte. Nu este un impediment dacă eşti nevăzător sau bolnav cronic, să scrii articole, să fii pasionat de această artă.
Doresc, echipei Blogal Iniţiative, la împlinirea a 300 de campanii, care mai de care mai atrăgătoare, multă putere de muncă în dezvoltarea acestei comunităţi. Şi mie, ca blogger, sănătate şi inspiraţie, pentru a urca cât mai sus pe treptele blogosferei.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cu drag îmi scriu povestea

 1. stefania spune:

  Ce cuvinte frumoase.Felicitări și La mulți ani alături de Blogal Inițiative și comentatorilor și titularului acestui blog!

 2. Maria Calin spune:

  Când ne-am cunoscut noi, în blogosfera asta mare, habar nu aveam câte probleme ai tu. Eu eram cea cu probleme, iar tu acel ce mă susțineai. Mi-a fost tare rușine de văicărelile mele, când am aflat că tu ai avea de o mie de ori mai multe motive de văitat. Am învățat multe de la tine, am învățat să văd altfel viața și tot ce mi se întâmplă.Sunt o norocoasă că te-am întâlnit și că te am ca prieten. Să-mi trăiești și ajungem să bem împreună la sărbătorirea campaniei cu numărul 3000 mii de pe Blogalinițiative. Ti pup!

  • nicu despa spune:

   Mulţumesc Maia. Ca întotdeauna, drăguţă.
   Îmi dă Dumnezeu atât putere şi răbdare, încât să am să dăruiesc şi altora.
   Am o iubită, mulţi amici şi un singur prieten…..pe tine Maria.
   Să avem sănătate, şi să ne întâlnim şi la numărul 3000? Doar 3000 ai zis?
   Eu vreau o petrecere în pijamale la 100 de ani împliniţi. Ce zici, te prinzi?
   Ti pup, dragă Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *