Povestea de viață a Aspartamului

Aspartamul……cine este el?
Dacă îl întrebi, o să îţi răspundă….”Aspartam este numele meu…..şi sunt dulce, dulce, dulce.  Am o poveste frumoasă, romantică, dar și plină de suspans si de succes. Sânt produsul științei. Dacă nu era ea, eu nu mă nășteam… Ce minunat!

Eu m-am nascut în pântecutul cald al mămicii mele, bacteria modificată genetic. Când m-am născut, ursitoarele mi-au menit să devin o armă biologică împotriva oamenilor, dar apoi au început să mă folosească şi în tot felul de alimente gustoase. În toate gumele de mestecat, bomboanele pentru respiratie şi în multe dulciuri şi băuturi carbogazoase. Mi-au dat o mulţime de nume, care mai de care mai pompoase, ca să stârnească curiozitatea. Mă numesc Nutra Sweet, şi Equal, cred că aţi auzit şi de Spoonful sau de Equal-Measure, Canderel, Benevia, chiar şi Neotame îmi mai spun unii. Foarte „benefic” sunt pentru copii şi  mai ales în curele de slăbire, pentru că acolo unde sunt eu, zahărul este eliminat. Sloganul meu: Sugar free!

Sunt foarte popular în tot globul pământesc. Aproape că nu există aliment în care să nu fiu prezent. Mă bucur când mă savuraţi în sucurile dietetice sau în guma de mestecat, când îndulciţi cafeluţa, şi nu cred că există dulciuri care să nu se bucure de dulceaţa mea.
Dar să vă spun că de multe ori am fost confundat cu efectele negative ale mercurului din vaccinuri, cu iodul din sare şi chiar cu fluorul din pasta de dinţi, şi lista poate continua. Nu este drept să mi se întâmple mie, aspartamul, una ca asta!
Mai jos o să vă detaliez toate realizările mele, făcute de-a lungul timpului. Şi credeţi-mă că nu a fost simplu.
Am multe „realizări”…..cum ar fi:
 -vă ofer tendinţe de suicidare,  şi un pic de schizofrenie, doar un pic. Şi dacă crezi că nu este de ajuns….ofer şi  moarte subită. Știi tu, consumatorule, că pot vătăma creierul tău, iremediabil? Mai ştii că…..devii agresiv tot din cauza mea? Sau că eu cresc incidenţa dezvoltării cancerului, de orice natură ar fi el? Şi mai am o realizare…..de nota 10…..defectele apărute la naştere sau chiar avortul spontan. Mai ştii că tu poţi deveni şi dependent? O să vrei să mă înghiţi tot timpul. Iar dacă nu mă ai prin preajmă, o să devii depresiv. Îţi pot da şi un ulcer peptic, că doar pe lângă atâtea „realizări” una în plus nu strică. Dacă mai ai şi copii, să ştii că pe ei nu i-am uitat. Pot să fac boala aia…..numită hiperactivitate, de nu o să mai poţi linişti copilul niciodată.

Nu ştiu dacă am putut să vă mulţumesc cu realizările mele, dar să ştiţi că în timp voi putea să fac şi mai multe.
Şi era să uit să spun în curiculum vitae…..pentru că sunt pe un blog despre dializa renală, să ştiţi că chiar şi voi care faceţi dializă, puteţi să „beneficiaţi” de aceste „beneficii”, ba chiar la voi o să fie mult mai rapide.
Gata, cred că am spus destule despre mine, aşa că voi să decideţi daca da sau dacă nu Aspartam.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *