Astăzi este Ziua Mondială a Diabetului

Astăzi, 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Diabetului. Această zi are drept scop informarea populaţiei cu privire la manifestările şi complicaţiile diabetului zaharat şi promovarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii.
Iniţiativa aparţine Federaţiei Internaţionale de Diabet şi este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  şi vine ca răspuns la răspândirea alarmantă a diabetului pe întreg mapamondul.
Statisticile spun că în prezent sunt circa 371 miloane de oameni cu diabet iar alţi 280 de milioane care au un risc crescut de a dezvolta aceasta boală. Se mai precizează că în anul 2030, numărul persoanelor cu diabet va ajunge la jumătate de miliard.

 Apariţia diabetului zaharat este legată de alimentaţia hipercalorică şi inactivitate fizică. Complicaţiile diabetului zaharat afectează vasele de sânge, nervii, inima, rinichii, ochii şi provoacă invalidizarea frecventă a persoanelor.

 
 Diabetul și complicațiile sale pot fi prevenite prin adoptarea unui mod de viață sănătos, prin depistarea precoce a afecțiunii și prin controlul factorilor de risc. Lipsa de mişcare, obezitatea, alimentaţia dezechilibrată şi stresul, sunt câteva din principalele cauze ale înmulţirii cazurilor de diabet.

Medicii atrag atenţia că vârsta la care debutează diabetul a scăzut foarte mult.  Încă din pruncie se pot dezvolta noi cazuri de diabet, în această privinţă fiind recomandat să ne facem analizele de sânge cel puţin o dată pe an, iar pentru a reduce riscul apariţiei bolii să facem cât mai multă mişcare, să mâncăm sănătos şi să lasam grijile deoparte.

Să fim solidari cu cei suferinzi de diabet şi să le dorim multă sănătate şi viaţă fără complicaţii!

sursa foto-nosugarshop.ro,ascotid.ro,aducatie-diabet.ro

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Astăzi este Ziua Mondială a Diabetului

 1. cristi spune:

  Sanatate multa tuturor celor care sufera de asa ceva. si bunica mea are

 2. nicu despa spune:

  Mulţumesc Maia. Să avem o viaţă aromată, cu ceai de rozmarin. E bun la glicemie.
  Hai să trăim şi la…..glicemii cât mai normale. De parcă ar exista normalitate!

 3. Maria Calin spune:

  Mă solidarizez cu tine și tu cu mine, pe toate să le-mpărțim. Hai, la mulți ani, glicemie ușoară și-o viață amară, că de la dulce, uite ce pățim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *