Vegetarian-un stil de viață sănătos

Să mânânc, nu înseamnă să îmi satisfac apetitul culinar, ci înseamnă să traieşc bucurându-mă mereu de bunătatea plantelor. Am fost un „carnivor” înrăit, până când „poftele” mi s-au mai potolit, datorită sănătăţii precare.
 Ca şi  fost carnivor recomand să încercaţi măcar o săptămână o dietă strict vegetală, şi o să vedeţi ce urmări fantastice veţi avea. Fructele, legumele, în general, toate crudităţile, sunt bogate în fibre şi vitamine. Cu toţii o să spunem……daaa, acestea le auzim tot timpul. Prin presă, tv, bucatele de tip wegan este un stil în continuă dezvoltare şi acceptată de tot mai mulţi oameni. Dar ce putem face dacă nu avem timp de acest stil culinar? Dacă nu avem „talent” în ale gătitului, şi vrem neapărat să profităm cât mai mult de vitaminele din plante?

Sfatul meu este să folosiţi  Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni

 şi nu numai, un supliment alimentar care îi dă organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie. Simplu nu? Un mod uşor de a aduce sănătate corpului tău, chiar şi cu un simplu comprimat. Poţi să ai concentrat într-o singură pilulă pe zi, toate vitaminele şi oligoelementele de care ai nevoie, crescând astfel imunitatea.
Vrem să fim vegetarieni, dar preparăm mâncarea. Oare este bine sau nu? Mai suntem vegetarieni sau nu? Dacă vrem să păstrăm toate vitaminele din legume şi fructe, şi nu sunt puţine, de preferat să fie crude, fară a fi procesate la temperatură ridicată. Fierte, coapte sau prăjite îşi pierd din majoritatea substanţelor benefice organismului. Dacă stăm bine şi ne gândim, oare de ce trăiau oamenii din comuna primitivă aproape 200 de ani? Răspunsul este unul destul de simplu. Nu descoperise focul şi mâncau doar ce le oferea natura.Chiar şi bunicii şi străbunicii noştri au făcut la fel.

Şi de ce spun astă? Păi iată aşa am învăţat şi  eu să gătesc bucate vegetariene. Şi acum de mai merg la bunica, nu mă serveşte cu altceva decât cu o salată de fructe sau un pahar de lapte de soia făcut în casă, şi multe alte bunătăţi.
Am o reţetă, învăţată tot de la bunica, chiar dacă nu îmi iese la fel, care cred că o să poftiţi cu toţii să o degustaţi.

Păi să începem aşa…..Luăm 5-6 cartofi, îi spălăm bine, că dacă nu o să cam crănţănească în dinţi, dăm coaja jos de pe ei frumuşel, spălăm iarăşi, îi tăiem în patru sau în şase, ca să fie cât mai aspectuoşi, căci mâncarea începe să se deguste mai întâi cu privirea…..şi cu nasul. Pe lângă aceştia mai pregătim o roşie sau chiar două, un gogoşar, pentru că are o aromă mai deosebită decât ardeiul,doi morcovi potriviţi,  o jumătate de ţelină, dar aceasta să nu fie foarte mare deoarece acoperă celelalte arome şi nu este bine. Trei linguri de ulei de măsline, pentru a aduce un stil oriental şi un gust rafinat, un strop de vin pentru a completa aroma atunci când sunt gata.
Acestea fiind ingredientele, luăm o tavă mai înaltă, aşezăm cartofii tăiaţi, printre ei punem morcovii tăiaţi fâşii subţiri, ţelina tot la fel….bucăţele mici, punem uleiul de măsline, nu mai mult de 3 linguri, şi dăm la cuptor la foc moale. Lăsăm aproximativ10 minunte şi apoi scoatem tava şi punem şi roşiile şi gogoşarii. Apoi înfăşurăm tava într-o folie de aluminiu şi o dăm din nou la cuptor. Mai lăsăm încă 10-15 minunte, scoatem tava, stropim conţinutul cu un pic de vin, punem un pic de chimion şi cimbru şi o mai lăsăm un pic acoperită ca să prindă mai bine aroma. După ce se răcoresc puţin, le aşezăm pe un platou, le ornăm cu pătrunjel verde, cu feliuţe de ardei şi roşii subţiri, şi……poftă bună!

Dacă vreţi un abord şi mai mare de vitamine, puteţi adăuga la acest preparat şi o salată de roşii cu ardei sau salată de varză stropită din belşug cu zeamă de lămâie. Vă aştept într-un peisaj de munte……la o tavă cu cartofi înnăbuşiţi şi stinsă cu……bere la butoi, făcută în casă după o reţetă din bătrâni.
Această inspiraţie, dragii mei cititori, vine din viaţa mea de zi cu zi, nu este o imaginaţie. Aş fi pus şi câteva poze dar…..mă încurcă un lucru, nu am cu ce….., aşa că va aştept, să vă arăt personal cum gătesc bucate vegetariene.

Bucuraţi-vă de „harul” plantelor de a vă susţine sănătatea. Să fii vegetarian nu este un moft ci o necesitate. „Eşti ceea ce mănânci” este un adevăr necesar.
    Cu acest articol m-am alaturat campaniei  Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *