Laptop la….”saramură”!

Am un laptop…..şi nu mă laud. Este cam bătrâior…..şi nici aceasta nu este o laudă. Doar vreau să vă povestesc o întâmplare întâmplătoare….zic eu, petrecută în miez de vară.

Dacă spun vară, te gândeşti deja la vacanţă nu? Aşa am făcut şi eu. Fiind vară, sezon plăcut pentru o vacanţă pe plaja mării, am rezervat 7 zile pe litoralul românesc. Era prin luna august, zile perfecte pentru plajă pe nisipul incins, de scăldat în apele furioase şi de relaxare pe şezlong. Toate lucrurile au decurs normal.
Ziua de miercuri, nu a mai decurs cum mi-am propus. După micul dejun, care a fost un pic mai mare, am luat laptopul şi am mers pe plajă ca să mai savurez câteva pagini dintr-o carte electronică, să mai casc ochii la un film…..orice, să treacă timpul. Nimic, până aici, nu este anormal.
Dar ştiţi….precum aburii de bere băută decuseară trebuiau stînşi, am lăsat pe şezlong geanta cu laptop cu tot. Nu v-am spus însă cât de aproape era şezlongul de apa mării. Cred că erau 2 metri…..cred. Şi cum spuneam, am aruncat de pe mine…..aproape totul, am intrat în mare, m-am bălăcit eu cam o jumătate de oră şi vin înapoi la …..”dulcea” mea relaxare.

Dar ce dulce…..că era foarte sărată. Cât am fost plecat, doamna mare a venit cu un val mai puternic şi mi-a verificat să vadă dacă am „încărcător laptop” 

 .
Dacă ştiam că o să vrea să vadă , nu îl mai luam în geantă. Dar ştiţi…..din neglijenţă l-am uitat. Totul împrejur fusese învăluit într-o undă de „saramură”. O fi spus cumva marea că trebuie laptopul  conservat pentru iarnă? Nu mi-am dat seama de consecinţe până când nu am deschis din nou pc-ul. Frumos mai era monitorul, s-a deschis uşor…..toate bune. Dau să tastez câteva cuvinte, să caut pe net, dar…..nimic. Sau aproape nimic. Tastam litera P şi se afişa 0, apăsam m şi scria 2, nimic nu mai era cum a fost. Ajunsese câteva picături de apă şi pe tastatură, şi cred că a început să delireze din cauza gustului. Eram aşa de supărat…..încât nici nu ştiam ce să fac. Să sun la 112, căci aşa se face când este un accidentat, să cumpăr altul….dar cu ce? Aveam mare nevoie de un doctor laptop.

 Un „doctor” care să schimbe “tastaturi laptop”.

Să vină cu trusa de intervenţii să îi pună un „plasture”, căci aşa am văzut eu că fac medicii la intervenţii.

Nu puteam să rămân  trist pentru această situaţie, deoarece eram în vacanţa şi lucrurile mai puţin bune trec…..cu o bericică şi o baie în mare. Laptopul l-am reparat după ce am venit acasă cu ajutorul „medicilor” de la Doctor-laptop.ro
am „tratat” laptopul. Acum este la fel de bun şi la fel de util ca şi înainte.
Acum, la finalul peripeţiei mele reale, vă dau un sfat. Să nu lăsaţi aproape de mare laptopul sau alte electronice, că hoţii or veni sau nu, dar marea sigur trimite vreun braţ peste ele şi o să aveţi şi voi nevoie de un  doctor pentru laptop.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *