Intrăm și noi în rândul starurilor tehnologice

Astăzi e joi. Ziua când ne înoim noi. Zi frumoasă de toamnă. Soarele îmi bate, în fereastra dinspre est,mângâindu-mi obrajii  cu razele-i plăpânde.Deschid ochii şi îmi zic…..s-a făcut iarăşi dimineaţă.  Mă trezesc repede, deschid geamul, aerisesc putin, şi fac vreo 15 minunte, exerciţii de înviorare. Specialiştii zic că trebuie 30 de minunte dar făcute la „foc rapid” înseamnă 15. Aşa sunt eu, mai rapid din fire. Pun o cafeluţă, facută proaspăt, la ibric, şi o savurez privind către strada vedetelor.

Nu nu, nu sunt vedete de cinema, nici primari sau preşedinţi, sunt doar vecinii mei. Oameni simpli, dar care sau tehnologizat.  Deci tehnologia este vedetă. De la primul şi până la ultimul cetăţean, de pe strada pe care locuiesc, au în locuinţele lor, tehnologie de ultimă generaţie. Şi nu îi invidiez. Daaa, cred că aţi înţeles deja, eu incă nu fac parte din categoria unde tehnologia este vedetă. Aşa că, ce să mai aştept? Astăzi, în zi de joi, devenim vedete. Îmi voi înoi recuzita cu un televizor.

Unul smart, cu redare full hd, conexiune internet prin wireless, mufă usb pentru conectarea la PC, cu ecran led şi rezoluţie foarte bună. O să îl dau jos din suport pe bătrânul tv, şi o să îl las să îşi trăiască liniştit pensionarea, şi aşez smartul, că doar vrem modernizare nu?
Şi tot răsfoind, pagini şi iar pagini cu tot felul de gadgeturi, că drept vă spun,  multe mai sunt în oferta StradaIT.ro, pe uşă intră, mai mult nervoasă decât veselă, soţia. Supărată nevoie mare! Nu mai avea conexiune la telefon. Izbind uşa, de parcă era ea de vină, mă întreabă cu juma de gură:
– Dar ce tot faci tu acolo? De dimineaţă tot caşti ochii pe monitor fără nici un rost. În loc să vii să mă ajuţi…..că nu merge telefonul. Ce fel de soţ eşti tu?
Cu inima cât un purice, căci era tare nervoasă, prind a murmura câteva cuvinte
– De dimineaţă călătoresc pe StradaIT.
-Ce stradă, de ce mergi singur, dar unde-i strada aia?
O sută de întrebări pe secunde. Încerc să fiu cât mai explicit….
– Strada…..acolo unde tehnologia este o vedetă. Unde poţi să îţi cumperi gadgeturile de ultimă generaţie, de la televizoare, laptopuri, imprimante şi până la tablete, telefoane smart şi multe altele.
– Şi rujuri nu cumva are?
– Nu, şi acesta e un lucru bun. Am comandat un televizor, şi mai răsfoiam puţin prin magazin.
– Dar parcă ai zis şi de nişte tablete nu-i aşa? Ştii că nu mai merge telefonul, nu? Smartul nu se mai conectează…..Dacă mi-ai cumpăra o tabletă, chiar de este înainte de sărbători…..eu aş fi foarte fericită. Aş intra şi eu în rând cu lumea.

– Dar avem laptop, am luat un televizor smart, ce ne mai trebuie şi tabletă?
– Ştii…..acuşica plecăm la mama la ţară, să îi vedem pe cei dragi, şă deguşti tu tulburelul făcut nu demult…..ştiii….am o telenovelă…..de care nu mă pot despărţi….Şi mai ştii tu, dragul meu soţ, că laptop-ul este mai greu de cărat, mama nu are internet…..Cu tableta este altceva. Este uşoară, ţine bateria chiar şi şapte ore, şi poţi să cumperi conexiune internet şi doar pentru o lună.
Când am auzit cuvântul „o lună”, am sărit ca „ars”.
– O lună, de ce o lună? Stăm la ţară o lună? O lună la….mama soacră?
-Nu iubitule, doar am zis că se poate, doar atât.
Uite aşa, cu chiu cu vai, ma convins şi am luat tableta. Una Samsung tab Pro, cu autonomie mare, display de 10 inch, ca totul să funcţioneze perfect. Căci ştiţi voi……fă-i pe plac soţiei, şi o să te bucuri de viaţă.

Deodată, tot navigând pe StradaIT.ro, îmi sare în ochi o imprimantă.
O „sculă” de generaţie nouă, color, cu imprimare laser, care scoate nişte poze de toată frumuseţea. Să pot tipări pe hârtie selfy-urile soţiei fără să mai vizitez fotograful. Aşa este my wife, doreşte întotdeauna doar câteva rujuri sau un fard două, parfum….dacă se poate 2 sau….3, şi acum sper să rămână la o singură tabletă şi o împrimantă.

Acum mă retrag de pe strada VIP-urilor tehnologice, căci cine ştie ce mai vedem. Şi ştiţi voi…..”ochii văd, inima cere…..şi atunci cumperi.
Aştept dimineţile cu soare, sorbind cafeluţa, cu fereastra larg deschisă, şi…..mai navigând, pe furiş, pe tableta soţiei. Acum pot să spun că, cu ajutorul StradaIT.ro, m-am alăturat şi eu vecinilor, pe
„strada în care tehnologia este vedetă”.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Intrăm și noi în rândul starurilor tehnologice

  1. Maria Calin spune:

    Ce m-ai distrat!Deci asa gandesc soacrele despre gineri. Acum inteleg de ce nu stau a mei mult la mine. Hai, ti pup .Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *