Fitoterapia – soluția unei vieți sănătoase

Viaţă „modernă” a creat şi mai construieşte în continuare tot mai mulţi factori de îmbolnăvire. Prin apă poluată, alimente cu adaosuri de substanţe dăunătoare sănătăţii, aer poluat, hrana aşa zisă „bine gătită”, medicaţia alopată şi mai nou….plantele modificate genetic. Toate aceste lucruri au la bază „setea” nesăbuită de a câştiga profituri imense în timp scurt, călcând în picioare, de cele mai multe ori, cu bunăştiinţă legile naturii, nemaiţinând cont de efectele, pe termenn lung, asupra sănătăţii noastre.

 Un vechi proverb spune „că, este mult mai ușor să previi, decât să vindeci”. De aceea, înainte de a folosi un tratament natural bazat pe plante , trebuie să ţinem cont de factorii care duc la aceste îmbolnăviri, cum ar fi oboseala, stresul, tutunul, alcoolul. Evitând aceste lucruri, deja avem un pas important spre sănătate.

De multe ori ne punem întrebarea…..
Cum de au reuşit bunicii noştri să ajungă vârste aşa  de înaintate?
Explicaţia o avem chiar de la ei. Bunica mea, în vârstă de 90 de ani spune aşa:
Eu nu am mâncat niciodată salam, am mâncat preparate tradiţionale făcute în casă, roşii şi tot felul de verdeţuri din grădină, nu am ştiut prea des ce este mersul cu maşina. Mergeam tot timpul pe jos distanţe mari. Nu trăiam cu gândul la lipsurile zilei de mâine…..şi erau destule. Şi nu mai spun, maică, că atunci când aveam vreo suferinţă, nu  erau medicamente din astea…..care cică „îţi iau durerea cu mână”. Mergeam pe deal, pe coasta muntelui, şi adunam plante, crescute natural, făceam un „obloj” cu care mă tratam. Şi iată cum de am ajuns 90 de ani fără să mă doară nimic. Văd fără ochelari, merg fără să mă cocoşez, mai merg şi la lucrul câmpului ca să arăt tineretului ce înseamnă viaţă trăită natural.

Inspirat fiind de viaţa bunicii, am deprins folosirea tratamentelor naturiste. Acum aproximativ 13 ani, în urma unui abces tracoidal, am fost diagnosticat şi cu insuficienţă renală. La inceput a fost de grad 1 dar într-un an a devenit de grad 4…..declarat insuficienţă renală irecuperabilă Nu era cale de vindecare. Tratamentul a fost, şi încă mai este, dializa renală. O situaţie destul de dificilă dar care cu ajutorul produselor naturiste am reuşit timp de 13 ani să o duc pe picioare această boală.. La începuturile acestei boli nu am avut curaj să fac şi altceva decât ce îmi spuneau medicii specialişti.  Doar tratamentul alopat şi bineânţeles şedinţele de dializă. Dar cu timpul, cum sunt un dornic de informaţie nouă, am cautat informaţii, să văd cum bunica a ajuns vârsta de 90 de ani. Am citit…..am citit…..şi iar am citit. Am sunat, am vorbit cu medici fitoterapeuţi, am cerut o schemă de tratament, şi am început lupta. Mulţi dintre medicii fitoterapeuţi au avut rezerve îmi a recomanda produsele naturale, spunând că trebuie să întreb medicul nefrolog dacă acceptă aceste remedii. Am întrebat….dar răspunsul a fost categoric nu. Se ştie, şi cred că nu trebuie să vă repet eu, că medicina alopată nu acceptă tratamentele alternative. Şi ştim cu toţii de ce, dar nu intrăm în miezul problemei. Am avut multe divergenţe pe această temă cu medicii, dar am învăţat multe lucruri. Cum ar fi că….”tăcerea e sfântă”. Cum am spus, cu ajutorul fitoterapeuţilor, cu un psihic foarte optimist şi cu multă încredere, am ajuns astăzi, să nu mai iau nici un fel de medicaţie.  Nu mai înghit cu pumnul pilule pentru a putea susţine organismul în insuficienţa renală. Această boală aduce cu ea şi nenumărate complicaţii, cum ar fi anemia, hipertensiunea sau hiperfosfatemia. Aceste deficienţe valorice din organism, duc în timp la situaţii neplăcute. Dar iată că, în decursul a aproximativ 9 ani, de când folosesc naturistele, aceste boli asociate nu mai pot să îşi facă prezenţa.  Acum tensiunea arterială este în limite normale, anemia nu mai prezintă probleme, hemoglobina, de multe ori fiind cu valoare prea ridicată, iar fosforul, care de multe ori face ravagii în rândul pacienţilor dializaţi, nu mai crează probleme.

Aşadar, nu trece zi, în care să nu îmi iau tratamentul naturist, care la momentul actual este de intreţinere. Pe lângă un psihic foarte bun, o alimentaţie corectă şi exerciţii fizice, tratamentele naturiste sunt baza unei vieţi sănătoase. La momentul actual cunosc toate cadrele medicale secretul meu în lupta cu boala, magia plantelor, de a-mi menţine sănătatea, şi apreciază foarte mult acest lucru.
Ca să completez pledoaria mea pentru
  terapii complementare 

aş vrea să vă prezint, bucurându-mă totodată, ca pe data de 21 septembrie s-a lansat cartea în format electronic(dvd)
Terapia Rose

volumul 1, în care domnul Mircea Hodârnău şi
 dr.      dr. Ladislău Rosenberg

 detaliază pe înţelesul tutoror,  îmbinarea între diversele metode de medicină complementară şi alternativă, care încearcă să stimuleze procesele de autovindecare ale organismului. Se prezintă sub formă de imagini, video şi text, cu rolul de educaţie sanitară în prevenţia şi vindecarea bolilor cu ajutorul  acupuncturei, apiterapiei, fitoterapiei, aromaterapiei şi ayurveda. Crescând imunitatea, cu ajutorul acestor terapii, protejăm acest sistem vital, împotriva tuturor bolilor.

Ar trebui cu toţii să înţelegem că, plantele pe care călcăm, le folosim sau le ridiculizăm sunt esenţa vieţii şi în special, a sănătăţii noastre. Plantele sunt fascinante şi misterioase, de la mirosul atrăgător, încântarea ochiului, dezvoltarea înţelepciunii, plantele sunt şi trebuie să rămână în conştiinţa noastră ca cei mai apreciaţi şi stimaţi prieteni.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *