Încercarea de a te manipula

Da….executare sau manipulare. O să ziceţi că sunt prea excentric. Dar de ce am început acest articol aşa?
Iată că se face că trăim în secolul vitezei şi suntem cetăţeni europeni. Ştiu, nu este o noutate. Din anul 2007 tot spunem că suntem europeni, sau că aşa am dori să fim. Democraţia, vrem să ne fie viitorul, dar o înţelegem destul de rău. Nu numai oamenii de rând înţeleg democraţia rău, dar chiar şi la nivel de mari companii, acest sistem defect, este impus tuturor. Atâta timp cât marile companii, precum este şi FMC Romania, au la nivel de conducere tot români, vechiul sistem comunist se transmite şi în viitor.

De ai o problemă şi încerci să o rezolvi, nu găseşti niciodată înţelegere la nivel de director de centru de dializă. Vei căuta să te faci înţeles de conducerea naţională, vei regreta acest lucru. Vor căuta să te manipuleze, încercând să îţi impună nişte reguli pe care nu le vei putea accepta şi înţelege niciodată.
Iar dacă nici aşa nu vor reuşi să îţi „închidă gura” îţi spun că  „sunt destule centre de dializă în românia
şi aşa se încheie o discuţie cu o persoană în funcţia de conducere.

Situaţia a început aşa:
O zi de sâmbătă, program normal de dializă. Plecarea la ora 4.00 am. Aproape două ore de mers , „colectând” şi alţi colegi. Trecuse de ora 6 şi tot aşteptam să întrăm în programul de dializă. A trecut şi de ora şapte……şi tot aşteptam. Vine într-un târziu o doamnă asistentă şi cu o voce executară, spune că vom face 3 ore de dializă. Explicaţia…….nu este electricitate. Curent electric? Dar vestiarele erau luminate. Ok, dar de ce să ne luaţi din programul nostru de dializă şi să nu prelungiţi programul vostru cu o oră?

De aici au urmat divergenţele. S-a lăsat cu replici dure cu medicul de gardă, care vine de obicei la ora 8.30. Că nu trebuie să  ceară niciunuia dintre pacienţi, părerea, că şi dacă nu facem o dializă nu se va întâmpla nimic, şi multe altele, care nu ţin neapărat să vă le dezvălui. Nu mai vorbesc şi de lipsa de colaborare între cadrele medicale…..care este de nota 1.

Negasind amabilitate din partea medicului, am contactat conducerea Bucureşti.  Intr-un e-mail am cerut răspunsuri la câteva întrebări, pentru a nu face acuzări asupra cuiva.
Acestea sunt întrebările:
În ce circumstanţe poate fi obligat un pacient să efectueze trei ore de dializă?
 În caz că a apărut o defecţiune tehnică şi s-a întârziat programul cu 2 ore, se poate prelungi programul de seară până după ora 22, fără să fie nevoie de aprobări?
Dacă totuşi se întâmplă toate aceste lucruri(defecţiuni tehnice, lipsa apei sau a energiei electrice), nu ar trebui să fie la faţa locului un expert tehnic, care să poată lua măsurile necesare  rezolvării defecţiunii?( de la ora 6.00 a m) ?
Într-un centru de dializă trebuie să fie un medic de gardă…..permanent….sau doar câteva ore?
La toate aceste întrebări răspunsul a fost destul de vag, şi nu a fost scris. Prin telefon mi s-a comunicat, de un executant, căci sunt în parametri medicali, iar dacă nu îmi comvine…..pot să plec. Nu m-am speriat, după cum ar fi dorit. Întrebarea mea a fost doar una…..pot să fiu mutat fără semnătura mea? Răspuns negativ.
Şi mă întreb eu, aşa ca şi pacient, câtă înfluenţă are doctorul R. L. asupra conducerii FMC România?

Nu îmi rămâne decât să comunic situaţiile, care predomină de câţiva ani, conduceriii FMC Germania, să fac public toată situaţia, până la ministerul sănătăţii, presa locală şi naţională, că cine ştie…..poate se va găsi cineva să intervină şi astfel să fie rezolvată problema. Astfel vom călători cu succes spre buna democraţie, unde poţi să te exprimi, să comunici eficient, fără să fii executat din două trei cuvinte.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *