Povestea unei cățelușe

Eu sunt căţeluşa Daisy, şi fac parte din familia pikinezi. Da, da, daa, aţi auzit bine. Sunt o micuţă drăgălaşă şi foarte năstruşnică. Locuiesc împreună cu pisi la periferia unui mare oraş, care am auzit eu că este capitală unei ţari. Nu ştiu mai multe, doar ce am mai auzit pe la stăpânul nostru, Nicu. Dar ce stăpân? spun nişte prostioare, este cel mai bun prieten, şi are grijă de noi animăluţele din curte, exact ca un tătic. Ne dă păpica…..din cea mai bună, de te lingi pe lăbuţe, ne face băiţă, ne face culcuşul pentru somnic…..şi multe, multe altele.

Într-o zi, când nu era nimeni prin preajmă, am zis că ar fi bine să o zbughesc la plimbare. Că până o băga de seamă stăpânul, voi avea timp să mă întorc. Vroiam să cunosc un băieţel, ştiţi şi voi ce înseamnă nu? Sunt măricică şi o să mă împrietenesc şi eu…..
Zis şi făcut. Dau ocol curţii, să găsesc pe unde să ies, şi am descoperit o gaură în gard, numai bună să încap eu. Scot puţin boticul, adulmec în stânga şi în dreapta şi îndrăznesc mai mult. Văd pe partea cealaltă a străzii o mulţime de câini, care mai de care mai păroși şi urecheaţi. Nu intru bine printre ei, că deja unul ma luat la întrebări. Dar ce întrebări? A început să mă tragă de urechi, să mă muşte de picioruşe. Dau să mă apăr, muşc şi eu de unde apuc şi fug cât mă ţin picioarele înapoi către curte. Mă strecor cu greu pe unde am ieşit.  Norocul meu, de căţeluşă, a fost că atunci când am ajuns înapoi ieşise stăpânul din casă.  Când m-a văzut aşa de rănită, o lăbuţă sângera, o ureche era tăiată de colţii unui dulău, nu a ezitat nici o secundă şi mi-a acordat primul ajutor. Dar precum v-am spus, este foarte grijuliu cu noi animăluţele, şi a sunat numaidecât la
Mobile Vet.

O clinică veterinară, care funcţionează non stop, oferind primul ajutor în caz de urgenţă medicală a tuturor animalelor de companie. Chiar dacă locuim, alături de cei dragi, la distanţă mai mare de această clinică, au în dotare şi serviciul de ambulanţă.  Şi cum vă povesteam, aşa rănită cum eram, nimeni nu mă putea să mă salveze mai bine decât medicii de la Mobile Vet. Aşa că , în timp foarte scurt a ajuns o ambulanţă la noi acasă. A coborât un medic foarte prietenos, aşa că nu am mârâit deloc la el. Repede m-a urcat în salvare, unde era exact ca într-un „culcuş regesc”. Nu ştiu eu prea multe, dar am stat aşezată pe o targă, alături era un suport pentru perfuzii, o trusă de prim ajutor…..şi câte şi mai câte. Dotări de ultimă generaţie.
Nu ştiu cât timp a durat până am ajuns la clinică, pentru că nu am avut timp nici măcar să închid un ochi. Ajunşi acolo, am fost transportată pe targă înăuntru, ca o regină . Numaidecât a venit medicul de gardă, mi-a dezinfectat toate rănile, dar la picioruş aveam o rană adâncă şi a trebuit intervenit
chirurgical .

Da aţi auzit bine, au în dotare şi serviciul de întervenţie chirurgicală. Mi-a suturat rana, fără să simt nimic, nu înainte de a recoltă sânge pentru analize.  Au vrut să afle tot despre sănătatea mea, calciu din sânge, glicemia, dacă ficatul meu este sănătos, şi nu mai ştiu câte au mai verificat. Dacă vreţi, puteţi vedea
aici
toate analizele care se pot recolta în această clinică, şi aparatele performante din dotarea  laboratorului.
Nu am zis că s-au ocupat şi de puriceii din blăniţa mea. Mi-au dat câţiva paraziţi dulăii de pe stradă, aşa că serviciul de dermatologie s-a ocupat de îngrijirea pelii, să nu am căpuşe, să nu am păduchi şi purici. Şi pentru că sunt fetiţă……m-au consultat şi  ginecologic.

 Sunt puţin pudică dar o să vă spun. Aici se fac operaţii de  ovariohisterectomie, –Orhidectomie,
 uretrostomă şi chiar cezariană. Toate acestea se fac cu un aparat performant de  electrochirurgie cu funcţionare monopolară şi bipolară.
Am auzit eu că îi ziceau stăpânului meu că este foarte sigur şi se foloseşte în toate intervenţiile chirurgicale. Nici nu ştiu cum să mai spun, am fost foarte plăcut impresionată de cele vazute acolo. Sunt eu căţeluşă, dar sunt…..isteaţă şi înţeleg toate lucrurile. De asta vi le povestesc, poate citesc şi stapânii altor patrupede, şi vor şti unde să apeleze, când au nevoie de ajutor.Faptul că trebuia să rămân  internată nu prea mi-a plăcut…..dar când am văzut că mai erau semeni de-ai mei pe acolo, m-am liniştit. Nu suport singurătatea şi nu pot sta fără să am pe cineva prin preajmă. Da, aşa este, clinica Mobile Vet, are salon pentru internare, unde medicii de gardă au grijă de toţi „pacienţii” necuvântători.
Doamneee…..cred că v-am plictisit cu poveştile mele de câţeluşă. Dar să nu uit să vă mai spun asta şi gata. La plecare mi-au implantat un bob de orez. Aşa am auzit eu că spuneau. Un  microcip  cât un bob de orez. Asta pentru a şti stăpânul, când mai plec sau mă rătăcesc, unde să mă găsească.
După o
vaccinare

 
pe care o detest pentru că era puţin cam dureroasă, un buletin european, cu care să pot călători oriunde în Europa, am plecat înapoi acasă. Noaptea a trecut repede, după aşa întâmplare, iar a doua zi au sosit din nou profesioniştii de la clinica veterinară. Au venit să îmi facă tratamentul de care mai aveam nevoie. Dacă o să aveţi nevoie de un  tratament la domiciliu deşi vă doresc să fiţi cuminţi şi sănătoşi, puteţi să apela la serviciile clinicii.

Povestea mea ar mai putea continua, cu grija cu care ne îngrijeşte stăpânul nostru, cu joacă şi hrana delicioasă pe care o procură tot de la clinică, dar mă opresc aici, nu înainte de a vă sfătui pe toţi, că este clinica Mobile Vet în Bucureşti, unde aveţi toate serviciile veterinare într-un singur loc. Profitaţi de ele şi veţi fi sănătoşi.
Vă iubesc pe toţi……semnează căţeluşa Daisy.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *