Cum și-a făcut moș Ion buget de pensionar

Bună să vă fie inima, dragii lui moş Ion. Am venit iarăşi pe aici, nu ca să ma vait de vârsta ce o am, ba ca să vă spun o nouă poveste. Poveste, poveste…..dar foarte adevarată.
Şi iată cum stătu treburile. De cum am îmbatrânit, au spus cei la care am lucrat cam 40 de ani, că ar cam trebui „să mă las la vatră”.  Și îmi spuneam eu în mintea mea…..la vatră…..pai ce, eu am fost în armată? Dar până la urmă au cătat a mă lămuri. Că cică sunt cam bătrân şi ar trebui să mă pensionez. Auzi poveste….bătrân? Eu care mă mişc ca o…..furtună……sau poate nu? Eu care muncesc ca un vlăjgan……sau poate nu? Toţi zic că m-am ramolit. Să fie şi cum vor ei. Aşa că m-au pensionat. Greu tare greu. Am semnat câteva hârtii, că cică o să primesc ceva pensie. Adică stau acasă şi îmi dă şi bani? Adevărată minune.
Când a venit poştaşul Tică cu prima pensie, ma prins groaza. Cu banii aceeia îmi achitam facturi şi taxe iar pentru alimente……nu rămânea mai nimic. Dar iată că aici o să vă spun secretul meu…..de om bătrân.
Cu ani în urmă, un nepot…..cu studii, ma învăţat ce să fac, ca să pot avea o
siguranţă financiară 

astfel încât să nu mai  duc grija zilei de mâine. Şi să vă spun…..cum am făcut. Când lucram, la fabrică, în fiecare lună am pus cam 300 de lei deoparte, nu la saltea, ci într-un cont bancar. O să ziceţi că nu am avut ce face. Ba eu spun că am avut numai de câştigat. Valoarea banilor care i-am pus în bancă atunci, au aceeaşi valoare şi acum. Chiar dacă inflaţia a crescut. Aşa e că vreţi să ştiţi cum? Păi, dragii moşului, daca vreţi să ştiţi toate ce am făcut eu, citiţi
aici 

Şi cum …..îmi era vorba, banii au aceeaşi valoare datorită capitalizării dobânzii. Adică dobânda care se acordă pentru suma depusă, dobânda la termen, se cumulează, astfel inflaţia nu devalorizează suma depusă.
De aş fi putut să depun de pe la vârsta de 35 de ani, aveam un venit suplimentar până pe la 80 de ani. Dar mă mulţumesc şi cu atât. Iată că pe lânga pensiuca ce îmi aduce poştaşul, mai am, acum la bătrâneţe, o sumă dublă, din ce am economisit timp de 15 ani.
Cu toţi banii pe care îi am acum, pot să îmi fac toate plăcerile. Merg la tratament în staţiune, să mai oblojesc oasele, plătesc facturile la timp…..îmi trăiesc bătrâneţele liniştit.
E bine să ştiţi, că şi eu am aflat de la nişte experţi, că dacă de tânăr economiseşti, o bătrâneţe frumoasă poţi să vieţuieşti. O să îmi reproşaţi că este greu de economisit, dar când te gândeşti că vrei să te casătoreşti, că o să nască soţia, că trecând anii, copiii cresc şi au nevoie de studii, toate acestea le poţi realiza cu un buget de economii, obţinând astfel o deplină siguranţă financiară.
Sper că nu v-am plictisit cu poveştile mele, adevărate, şi de ce nu, dragii mei, să faceţi și voi precum am făcut  eu, dar de la o vârstă mai tânără, căci se spune că sfaturile bătrânilor, sunt bine de luat în seamă.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cum și-a făcut moș Ion buget de pensionar

 1. Anonim spune:

  Sunteți în căutarea pentru un împrumut? Sau ai fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluții de împrumut chiar aici! Elizabeth Global Finance Limited da împrumuturi pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobândă de 2%. Va rugam sa ne contactati prin e-mail de astăzi, prin intermediul bertglobalfinanceltd@gmail.com

  Date privind solicitantul:

    1) Numele Intreg:
    2) Țara:
    3) Adresa: o
    4) de stat:
    5) Sex:
    6) Starea civila:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) poziția prezent în locul de muncă:
    10) Venitul lunar:
    11) Suma de împrumut Necesare:
    12) Împrumut Durata:
    13) Scopul de împrumut:
    14) Religie:
    15) Ați aplicat înainte;
    16) Data nașterii;
    mulțumiri,
  Dna Elizabeth Patrick

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *