Un colț de natură și un loc de relaxare

Astăzi  mi-a venit o idee. Şi una foarte inspirată.Vreau să îmi reamenajez baia. Da da daa, aţi înteles bine…..baia. Chiar dacă toata lumea amenajează livinguri, balcoane, gradini…..eu asta imi doresc. Să fac din baie un colţ de rai. Şi să vă spun de ce m-am înverşunat asa de rău.
Mai zilele trecute, am fost în vizită prietenească la vecinul Mihai. Auzisem eu că face modificări şi eram curios să văd cu ochii mei ce face. Am rămas uimit de ce am găsit. Modificările erau făcute în baie. Era totul curat, cabină de duş nouă aşezată discret intr-un colţ, care zice  el că nu a costat aşa de mult, un vas de toaletă , model nou…..totul arăta extraordinar. Nu mai reuşeam să scap de laudele care ieseau din gura vecinului, că doar el are baie cu design modern.

Aşadar, rămânând cu gândul la baia lui Mihai, mi-a venit o idee. Ce ar fi să fac acelaşi lucru, şi să îi arat lui , cum îmi place mie să reamenajez o baie. Mai ales că

pentru amenajarea unei băi, este foarte diversificată. Cel puţin, pentru mine, baia a depăşit demult statutul unui loc funcţional.
Vreau să fac din baie nu numai un spaţiu unde îmi întreţin igiena zilnică, ci şi un loc de relaxare după o zi de muncă. Este o încăpere mică, dar care se poate, cu puţină imaginaţie, să îi aduci un plus de valoare şi elegantă în acelaşi timp.

Am scos cada, care era destul de veche, iar în locul ei am montat o
cabina de duş 
 care , pe lîngă faptul că ocupă un spaţiu mic, este şi economă. Dar ştiţi voi cum este, în familie pretenţiile sunt diferite. Soţia vrea să se bălăcească în apă cât mai mult, să fie cât mai multă spumă. Aşa că a trebuit să fac loc şi unei

cădiţe 

Am luat un colţar cu hidromasaj şi aeromasaj , astfel acoper şi nevoia de a face masaj în timp ce faci baie. Aceasta se potriveste de minune în partea din dreapta de cum intri pe uşă. Şi că tot am amintit de uşă……era foarte incomodă. Se deschidea în interior şi ocupa mult spaţiu. Aşa că am montat o uşă glisantă, aducând încăperii un plus de modernism. Deja parcă baia mea devenea mult mai încăpătoare.
Completez designul cu un lavoar, preferând unul din porţelan şi cu picior, pentru a da senzaţia de spaţiu extins, pentru că baia a fost întotdeauna un subiect de discuţie, datorită spaţiului mic. Iarăşi un lucru de care trebuie să vă spun, este vasul de toaletă,care a fost înlocuit tot cu unul de porțelan deși este puțin mai costisitor ,dar foarte rezistent și se curăță ușor.
 Şi că tot spusese-m că am spaţiu destul de mic, am căutat unul să fie suspendat şi cu rezervorul încastrat în perete.
Pentru că prefer simplitatea nu am dorit să adaug tot felul de lucruri care să dea senzaţia de disconfort. Aşa că mobilierul, căci şi de acesta este nevoie în baie, l-am dorit a fi în contrast cu cada şi cabina de duş.
 Un dulăpior şi cîteva rafturi în culoare pământie,  se armonizează  perfect  cu faianţa de pe pereţi. Ca să ocupe cât mai puţin loc, am căutat ca acest mobilier să fie tot suspendat . Astfel, trei rafturi stau deasupra cădiței iar dulapul lângă cabina de duș.

 Cu o oglindă imensă  
 am acoperit peretele dintre lavoar şi cabina de duş, astfel că lumină care străbatea prin fereastra reflectă în oglinda, dând senzaţia că eşti într-o încăpere foarte spaţioasă.
Şi pentru un confort sporit, atunci când ieşi din cadă sau din cabină, şi trebuie să îndepărtezi urmele de apă rămase, am aşezat pe jos covoraşe foarte pufoase, de culoare verde, care dau senzaţia că merg prin muşchi de pădure. Si pentru că veni vorba de muschi care cresc pe copaci…..nu v-am spus cât de mult îmi place ca în baie să fie cât mai multe plante. Aşa că nu am omis să adaug pe unde am putut, câteva vase cu flori, care dau viaţă încăperii, facând astfel din baie o oază de confort şi relaxare. E ceva mai diferit decăt am întîlnit până acum, pentru că  am adus în  baie și o bucăţică din natură,, cu flori şi muşchi.

Nu îmi rămâne decât să îl invit pe vecinul meu, să vadă şi el ce am realizat eu după o muncă destul de istovitoare. Să vadă că se poate realiza, dacă î-ți dorești, un spaţiu care să îi lase pe toţi „cu gura căscată”. Şi dacă o să dorească, o să-i dau detalii din ce magazin am achiziţionat toate cele necesare, la un preţ foarte accesibil şi o calitate extraordinară.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un colț de natură și un loc de relaxare

 1. Maria Calin spune:

  Vin sa fac o baie. Adic, mie,nu sa fac alta, desi ma cam tenteaza…

  • nicu despa spune:

   Dar…. casă faci baie, când nu cunoşti bine încăperea, ar trebui să….nu fii singură!
   La amenajat……nu prea mă pricep, se vede şi în ce am scris. Cred că primesc iaraşi nota 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *