Produse românești în casa mea

De multe ori ne amintim de anii copilăriei, şi ei rămân întotdeauna frumoşi şi coloraţi. Nu îi mai putem retrăi, dar putem zice că retrăim copilăria prin lucrurile rămase. Şi de ce am început să scriu aşa…..nu este greu de înţeles. Am rămăs un patriot, un iubitor de România şi de ceea ce este românesc. Întotdeauna am căutat să cumpăr produse autohtone, de la alimente,  îmbrăcăminte, produse de ingrijire personală şi chiar mobilă şi materiale de construcţii.
 
În primăvara aceasta mi-am mutat domiciliul de la un apartament din centrul oraşului, la casa părintească, aflată la periferie. O casa bătrînească, cu o curte destul de mare, cu gradină şi cu livada de pomi roditori. În casă toate lucrurile au fost păstrate, şi erau destul de deteriorate. Aşa că ce  era de facut decât să o reamenajez cu alte lucruri. Şi după cum v-am spus, prefer produsele româneşti. Toţi oamenii spun că produsele româneşti nu sunt bune…..dar nu ştiu ei că pierd mult. Se găsesc pe piaţă produse de calitate foarte bună şi la un preţ mult mai mic  decât cele din import.
 De cum am făcut rost de bani, am şi pornit în căutare de mobilă. Nu vă spun ce lungă a fost această experienţă, am „anchetat” , precum CIA, toate magazinele de profil şi supermarket-urile…..dar foarte puţine produse româneşti, şi cărora ei nu iţi ofereau prea multă siguranţă. Aşa că ce era de făcut?
 Salvatorul meu……mister internet!

O căutare simplă de produse românesti……şi rezultat……
Maderomania.ro

un magazin online cu produse româneşti, pentru amenajarea casei
Deschid,  şi cred că mi-a luat aproape o oră până am reuşit să pot vedea toate produsele. O gamă variată de mobilă şi accesorii pentru amenajarea dormitorului, livingului, bucătăriei şi chiar a unui hol. Mă contraziceam cu Stefi, soţia mea, care e patul cel mai confortabil, ce noptiere se potrivesc, că masa din bucătărie ar trebui nu ştiu cum……nehotărâre mare.
Mă înfurii…..iau numarul de telefon, şi sun numai decât.
Ţîrrrr, ţîrrrr şi răspunde un o persoană foarte draguţă, pregătită să iţi preia apelul numaidecât.
– Alo….., şi vocea mea se cam subţiase din cauza emoţiilor care venise precum o furtună, asupra mea. Se zice că bărbaţii nu au emoţii, dar vă spun eu că nu este aşa. Mai citise-m eu prin câteva cărţi cum ar trebui să faci că să îţi stăpâneşti emoţiile dar nu erau de nici un folos. Lânga mine soţia mă tot îndemna…ba spune aşa, ba întreabă aşa…..dar reuşesc să îmi revin şi încep convorbirea
– Magazinul  Made România?
– Da, şi suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice informaţie.
Şi am început discursul, de la mutarea mea în casă nouă, de mobila veche şi până la doleanţele  soţiei. Nici nu mai avuse-se timp persoana de la celălalt capăt al firului să mai zică ceva. După câteva minunte m-am oprit şi…..în sfârşit am putut fi întrebat
– Doriţi un sfat în alegerea mobilei pentru casă?
– Da, chiar am dori să cumpărăm mobilă de provenienţă românească.
– Este o alegere foarte bună. În magazinul nostru se găsesc produse pentru amenajarea unei case, de la producătorii autohtoni. Dorim ca în acest magazin online, să putem reuni  cele mai bune produse româneşti, şi să vă oferim dumneavoastră, clienţilor, calitate remarcabilă la un preţ de producător.
– Apreciez foarte mult acest efort al dumneavoastră, şi de aceea am sunat. Dormitorul este destul de spaţios şi nu ne putem hotărâ ce s-ar potrivi. Dorim un sfat ….
– Dacă încăperea este spaţioasă, şi doriţi un pat modern,
  patul Lora

 ar fi o alegere foarte bună. Este elegant şi modern şi poate creea un ambient confortabil intr-o cameră spaţioasă şi plină de lumină. Este foarte rezistent datorită componentelor din lemn masiv de fag, îmbinate cu măiestrie, îi oferă rezistenţă indelungată. iar dacă doriţi, puteţi comanda şi un set de noptiere, create în acelaşi stil şi culoare, completând astfel dormitorul.
– Mulţumesc, cred că o să se potrivească foarte bine. Dar mai dorim şă amenajam şi  camera de zi, vă rog să ne ajutaţi să putem face o alegere bună. Ţin să precizez că această încăpere este mai micuţă.

– Bineânţeles….Pentru  camera de zi      putem oferi, de exemplu, pentru un aspect modern şi confortabil, o canapea Clinton. Se potriveste foarte bine într-un spaţiu mic. Şi alături de canapea vă recomand  si scaunele tapiţate Clinton, care împreună pot creea un spaţiu elegant şi numai bun pentru relaxare.
– Abia aşteptăm să le vedem  acasă….
– Sigur nu ve-ţi aştepta prea mult, transportul se face în decurs de 24-48 ore cu serviciul de curierat.
– Să nu uit….ar trebui să mai adăugăm şi un  birou, pentru că lucrez mult pe calculator, şi acest lucru necesită un spaţiu confortabil.
-O să le împachetăm pe toate cu mare grijă…..

-Vă mulţumesc…..dar ….ştiţi….,încerc eu să soptesc fără să audă Stefi, vreau să îi fac o surpriză soţiei şi să  adaug şi câteva accesorii pentru masă.

– Vă putem oferi din
această categorie 

un set de tacâmuri Veneţia cu 24 piese sau un set de 6 pahare Saint Vincent pentru servit şampanie, gama acestor accesorii este foarte diversificată şi se poate achiziţiona la un preţ mai mic decât preţul de raft.
– Adăugaţi amândoua seturi în comandă, şi alături de ele ceainicul cu capac albastru, pentru dimineţi pline de savoare, stând împreună cu Stefi pe canapeaua Lora, din camera de zi.
– Le veţi avea pe toate la dumneavoastră acasă în cel mai scurt timp.
 -Vă mulţumesc, vom fi îtotdeauna încântaţi să achiziţionăm de la dumneavoastră, produse autohtone.

Întotdeauna am trăit şi am simţit româneşte, aşa că vă sfătuiesc şi pe voi, ca  măcar din patriotism, din plăcere sau poate, uneori, din pură nostalgie, este frumos ca, printre produsele pe care le folosim zilnic sau pe cele ce le cumpărăm pentru amenajarea locuinţei, să se regăsească şi mărcile noastre româneşti. Acestea sunt, fără îndoială, dovada vie că şi în România se poate.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Produse românești în casa mea

 1. ștefania spune:

  Noroc că există acest site-MADE ROMÂNIA-așa știm cu siguranță că achiziționăm produse românești 100%. Bravo lor și mult succes și ție Nicu!

 2. Maria Calin spune:

  Fiindcă îmi place tot ce este românesc, am intrat pe MADEROMÂNIA . Este un site unde găsești tot ce ai nevoie, la prețuri accesibile pentru orice buzunar de român.Ar trebui să cumpere cât mai mulți de acolo pentru a ajuta producătorii autohtoni. Succes!

  • nicu despa spune:

   Aşa ar trebui să încercăm măcar, să facem toţi. Produsele noastre merg peste hotare iar noi, de bogaţi ce suntem, cumpărăm doar marfă străină…..că de….este mult mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *