Parteneri

Se întâmpla că în anul 76, s-a născut într-o zona de munte, Niculae a lui Simion. Strumf nabadăios, dornic de
cunoastere si de a învata lucruri noi, a început să-și faca loc printre oamenii de rând.
Timpul trece, Niculae creste,…..trece repede de la copilarie la tinereti frumoase, se scoleste…..dar se îmbolnaveste si cu timpul rămâne fara vedere.
Aceasta este o scurta descriere din filmul vietii mele.

Dat fiind ca am ramas fără vedere într-un contest care prefer sa ramână neamintit, cu speranţa si optimismul care îmi conduce din umbră viaţa, am cautat să descopăr lucruri noi.
Asa am descoperit arta de a împături hârtia, origami, şi nu în cele din urma, dacă o pot numi asa, pasiunea de a scrie.
Astazi am citit un articol, mâine am creeat un blog, un articol, doua…..unul mai putin bun, altul cu o tenta mai creativa….si asa a decurs toata istoria.

Un partener de început în aceasta călătorie, mi-a fost si îmi este în continuare, portalul Toateblogurile.ro
Prin acest portal am descoperit competitia Super blog din anul 2013. Implicându-mă foarte mult în dezvoltarea blogului am căutat sa îmi iau un exemplu. Si bineînteles că am gasit. Un blog ghid îmi este blogul Românii ştiu româneşte.wordpress.com si Sexulslab.info , de unde am învăţat să scriu cu diacritice si cu paragrafe.

Cu mari emotii m-am înscris la început de lună octombrie, la Super Blog 2013. Timp de doua luni am retrait emotiile din perioada examenelor, mai ales când primeam note. Cu note bune si mai putin bune, am încheiat cu succes competitia…..pe un loc mai codas. Acest lucru m-a făcut sa mă ambitionez si mai mult.

Primăvara, flori, verdeata….idei…..speranta…..a sosit vremea Super spring-ului.

Zis si făcut….m-am înscris iarăsi in competitie, cu speranţa că voi reusi mai mult …..ca doar este primăvara, si poate creativitatea va înflori precum floarea de liliac.

Nevăzător fiind, am nevoie de un îndrumător pe calea plina de creativitate a competitiei. Si cine credeti că mi-a fost îndrumatorul?
Radio Lynx.ro mi-a oferit multe informaţii, despre cerintele sponsorilor, am ascultat parerile blogerilor parteneri, fără de care nu cred că as fi putut înainta în concurs.

Un partener de nădejde este si Zelist Monitor.ro .

Vazând că traficul ia amploare în aceasta perioada,deveneam din ce in ce mai curios. Nu stiam cine viziteaza blogul, de unde este traficul mai intens….nu stiam nimic. Zelist Monitor este detectivul care îmi răspunde la toate curiozităţile în materie de trafic.

O zi, două, trei…..o lună, am parcurs cu încredere cele 16 probe. Cu note bune si foarte rele, cu dezamăgiri din partea unui sponsor, am ajuns si în final. Vreau să spun că nu mă descurajeaza aceste neputinte ale mele, asa că voi continua să sper, să citesc blogurile partenerilor si sa ascult Radio Links, chiar dacă nu mai difuzează emisiunea pentru Superblog.

În incheiere, vă mulțumesc tuturor și vă invit pe toti …..la un pahar de……apa rece de izvor, căci alcoolul dăunează grav creativitătii, la o gura de aer pur din inima muntelui Nemira, si să-mi rămâneti prieteni, parteneri în călătoria pe cărările misterioase ale blogging-ului.

Articol scris pentru proba 16 din super spring 2014

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

16 răspunsuri la Parteneri

 1. Adela Anca spune:

  FELICITARI pentru acest frumos blog si pentru participarea in Spring Superblog! Articolul m-a emotionat si, recunosc, povestea dumneavoastra de viata ar trebui cunoscuta de cat mai multi oameni…care isi plang de mile si nu fac nimic altceva!
  Felicitari! :)

 2. Dana Lalici spune:

  Nicu, daca tu esti un om oarecare, atunci lumea ar trebui sa fie plina de asemnea oameni…si ar disparea multe dinte problemele ei. M-a impresionat foarte mult ce ai spus despre Radio Lynnx si imi dau seama ca ti-a fost un partener de nadejde pentru ca ajungea la tine fara efortul pe care, in mod cert il presupune scrisul si cititul. Felicitari pentru terminarea unei noi editii a concursului SuperBlog, ai toata admiratia mea, si asta nu pentru ca esti un om fara vedere, ci un blogger care scrie mult MAI BINE DECAT MULTI DINTRE CEI CARE VAD.

 3. aditza spune:

  Stai sa inteleg! Nu vezi absolut deloc! Nu ca ar conta asta pentru parerea mea legata de stilul tau, dar ar conta pentru a-mi face o parere exacta in legatura cu omul din spatele acestui blog! Succes in cele ce urmeaza! Felicitari pentru faptul ca nu te-ai lasat in ciuda unor note mai putin prietenoase pe care le-ai primit!

  • Maria Calin spune:

   O să-ți răspund eu în locul lui. Sper să nu se supere, dar vreau să știi cum arată un caracter în fața căruia trebuie să-ți scoți pălăria. Nu, nu vede DELOC,ba mai și face dializă de trei ori pe săptămână.

  • nicu despa spune:

   Chiar as vrea sa stiu parerea ta despre stilul meu. Nu stiu cum as putea sa îti detaliez cum scriu, sau daca eu nu am vedere, doar printr-un comentariu. Ti-as lasa un numar de telefon, dar nu te cunosc.
   Sunt un om ca si oricare si atât.
   Succes si sanatate îti doresc

  • nicu despa spune:

   Multumesc Maria. Eu sunt discret în privinta problemelor de sanatate. Nimeni nu îsi poate imagina un nevazator să poata participa la o competitie.

 4. Pishky spune:

  Felicitări pentru puterea de care dați dovadă! Sunteți un adevărat exemplu!

 5. Abisurile spune:

  Felicitari pentru pasiune si pentru perseverenta. Nu stiu ce sa zic. Poate doar … pacat ca sunt asa de putini ca tine.

 6. Sonia spune:

  Așa cum am spus și în articolul meu dedicat ediției de toamna a SuperBlog pentru mine ești premiant cu coroniță. Pentru că în spatele scrisului tău bănuiesc că este multă muncă, multă ambiție și mai ales o pasiune pe care nu mulți o duc atât de departe. Felicitări!

  • nicu despa spune:

   Multumesc Sonia pentru coronită.Banuiala ta…..este foarte reală. Este foarte multă muncă si totodată si pasiune.
   Nu mi-a placut niciodată să mă plâng de invaliditatea mea, dar mi-a placut să mă confrunt cu semenii care văd, arătându-le că suntem la fel ca toti oamenii. Si să nu ne mai marginalizeze…..putem fi cei mai buni prieteni.

 7. nicu despa spune:

  Multumes Maia de aprecieri.
  Să ştii, precum îmi spunea un sponsor într-un comentariu, că hienele pun suflet în tot ce fac.Notele nu mă îmbogatesc, doar îmi da avânt spre mult mai mult.
  Toţi ar trebui să vadă viata altfel, nu numai material.
  Voi lupta mereu pentru ziua de mâine……si sper sa o trăiesc si pe cea de poimâine.

 8. Maria Calin spune:

  Felicitări, Nicu Despa pentru tenacitatea cu care ai parcurs tot concursul! Ești de admirat pentru că așa cum ești ai văzut mult mai mult decât oricare dintre participanți. Mulți sponsori habar nu au avut că tu nu le vezi pozele să le poți descrie, că tu nu vezi textul să-ți dai seama că este ceva greșit. Tu ai scris cu inima, așa cum ai simțit tu subiectul, fără să ai pretenții de note prea mari sau de premii. Ai scris mult mai frumos decât au scris unii ce o fac dintr-o vanitate nemărginită sau din dorința de câștig a unor insignifiante premii.. Nu judec pe nimeni, dar multora ar trebui să le fii exemplu. Bravo, domnule Nicu Despa! Esti primul câștigător al acestei competiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *