Îmbină utilul cu plăcutul mergând cu bicicleta

Tot mai multi oameni aleg bicicleta ca mijloc de transportşi de relaxare, şi nici eu nu fac exceptie.
Eu de exemplu locuiesc in capatul localitatii, am biroul în centru si cu bicicleta am nevoie doar de 10 minute pentru a ajunge la lucru. Nici măcăr nu mă grăbesc deoarece mă îmbrac la costum de acasa pentru a nu mai avea si alte lucruri de făcut.


  Bicicleta AIM 26 alb-albastru-rosu 2014, de la Cube

nu face zgomot, nu polueaza, este un beneficiu pentru întreaga localitate, pentru ca ocup mai putin spatiu si când stau pe loc si când ma deplasez, fata de situatia în care as fi la volanul masinii. În afara de toate aceste beneficii, mai este si placerea copilului de al duce dimineaţa la gradiniţa tot cu bicicleta. Un alt beneficiu important pe care mi-l aduce bicicleta, este că îmi menţine sanatatea si poate fi un mijloc de transport placut.

A sosit primăvara si dealurile sunt pline de flori care se pot folosi ca plante de leac. În curând vor înflori teii, iar eu abia astept sa merg la cules de flori, fiind un beneficiu pentru sănătate. Dar aceasta drumeţie, catre pădurea cu tei, nu ar avea nici un sens dacă nu as merge cu bicicleta.

Mersul pe bicicleta, este pentru mine, un mod grozav de a fi în mijlocul naturii, de a respira aer curat, sau pur si simplu un mod de a petrece timpul liber.  Este totodata si un mijloc eficient de ami arde excesul de calorii si de a  imbunatati sanatatea cardiovasculara.
Mai pot îmbina utilul cu placutul, mă duc, de exemplu, la piata dupa legume si fructe, sau la spălătoria din centru, devenind astfel, o persoana careia îi pasă de mediul înconjurator, înlocuind ori de câte ori am ocazia masina personala cu bicicleta .

Pentru sfârsitul de săptămână, este un prilej placut de a merge la pescuit. Este o pasiune de când eram copil, si întotdeauna am mers cu bicicleta, astfel, câtiva pesti prinsi pentru o masa gustoasa, îmbinata cu placerea de a vedea natura si a respira aerul pur din plămânul padurii.
Vrând sa îmbin utilul cu placutul în ceea ce priveste fericirea copilului meu, am ales să îi cumpar o
  Bicicleta Gremlin 

astfel va face miscare si va avea inca un motiv in plus sa isi petreaca mai mult timp afara, la aer curat, distrandu-se cu ceilalti copii,nu sa stea în faţa calculatorului.

Nu stiu cât de convingător am fost, dar poţi încerca si tu să mergi pe bicicleta în fiecare zi, îmbinând utilul cu placutul, si vei vedea singur ca vei avea o viaţa sănătoasă.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Îmbină utilul cu plăcutul mergând cu bicicleta

  1. nicu despa spune:

    Mă bag,dar ce vrei,să vedem care prinde mai mult peşte sau cine pedalează mai repede? Cu siguranţă te întrec,eu fac mişcare în fiecare zi,dar accept provocarea ta.

  2. stefy spune:

    Te invit la o partida de pescuit,dar numai daca mergem cu bicicletele,ce zici,te bagi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *