Bicicleta lui Riţă

„A fost o data ca niciodata”
Incep asa a vă povesti o bucăţică din viata lui Riţă. Cine este Riţă?
O să vă spun de îndată.
Era în anul…..vreo 4 dupa ce se născuse, într-o zona muntoasa, unde greu ajunge si pasarea în zbor, cu drumuri serpuite spre baza muntelui, dar foarte rele, cu gropi de te afundai în ele precum în grotele muntilor Pirinei. Peste tot, natura era plina de viata, pajisti înflorite, dealurile cu brazi seculari, care parca urcau spre cer în fiecare zi, devenind mai puternici si mai falnici. Oamenii din acea zona sunt primitori, cu drag îti ies în cale să îţi întindă o mână de ajutor, dar de multe ori nu vezi nici puzderie de om pentru ca sunt plecati la muncile câmpului.

Riţă, un zdrăvănete de copil, cât era ziua de lungă nu gândea să mai stea locului. Ba pe la vecina dupa cirese, ca doar sunt mai gustoase alea de la ţaţa Floarea, decât din gradină, ba cu ceilalti năstrusnici de seama lui pe ulitile satului, ba la gârlă ca sa-şi mai arunce rapănul, nu statea locului nici macar o secunda.
Cum era el curios si inventiv, vine într-o zi acasa cu o epava de bicicletă. Făra scaun, fara coarne, fara de cauciucuri……ce bicicleta, ca nu mai era bicicleta.
– Ce ai adus Riţă acasa? Un O.Z.N.? Cine te-a înzestrat cu ea? A căzut din ceruri?…..intreaba mama lui Riţa plina de umor.
– Mamaaaa…..asta este o bicicleta, mi-a dat-o nenea Sile de colo din deal. O s-o repar….ai să vezi tu, si o sa vrei să te plimb si pe tine.
Azi asa, mâine altfel…..începuse bietul de el să ciopleasca dintr-un arac de la fasolea bunicii, coarnele la bicicleta. În cele din urma au iesit ele cumva, semănau cu coarnele vacii, dar erau coarne. Scaunul care si acela îi lipsea, l-a facut din traversa tesuta în stative de bunică-sa. A strâns-o ghemotoc…..si gata scaunul. Mai era un lucru de care se lovea…..nu avea cauciucuri la roţi…..si zdrăngănea foarte tare când mergea. Stând si gândind descoperea si ideea salvatoare. A acoperit rotile cu bucăţi din lenjeria de pe pat, că doar până vede mama….trece.
Si uite asa bietul de Riţă si-a facut bicicletă. Cât era ziua de lunga, Riţă pe bicicletă. Bârrrrr la deal, bârrrr la vale, cu toata gloata de copii fugind în urma lui.

Timpul a trecut, copilul a crescut, si trebuia să meargă la scoala. Dar scoala era destul de departe si nu erau masini ca sa poata ajunge la timp. primul an de scoala s-a ocupat tatăl lui de transport. îl ducea în fiecare dimineata cu

  bicicleta Hardtail 

pe care o cumparase de pe Bikezone.ro. Un magazin online cu multe biciclete.
Era vacanta de vara si se apropia vertiginos ziua de nastere a lui Riţă. Pe 8 iulie, dimineaţa cânt deschise ochii, ce era să găsească strumful în fata usii? Bicicleta se transformase. Epava devenise o bicicletă moderna.
Vine Riţă iute în casa, cu ochii cât cepele, de parca se speriase de câinele vecinului, si striga cât îl tine gura….
– Mamaaaaa ai văzut ce am afară? Am gasit alta bicicleta, e frumoasa tare
– Mă bucur că îti place, spuse tatal care venise când auzise uimirea copilului.
– Tata, dar de unde ai adus bicicleta? Spune-mi si  mie, că poate o sa îmi iau alta când o să mai cresc.
– Păi cum să îti povestesc eu…..undeva, mai departe, este un
 magazin de biciclete.
Pe Bikezone online te uiti, faci comanda de o bicicleta, dupa preferinte, si îţi trimite acasa bicicleta. Este un loc unde gasesti tot ce cauţi pentru bicicleta. De la roţi, pedale…..până la anvelope faruri si alte
accesorii.

Mai devreme sau mai târziu, o să îţi arăt cum se face si acest lucru. Cum să cauţi şi cum să îţi alegi

bicicleta

pe care o doreşti. Bikezone.ro este primul magazin online dedicat articolelor velo cu stoc actualizat pe site in timp real, pentru sute de produse. Livrează produsele comandate foarte repede, si daca nu ai destui bani, poti cumpara si în rate. Daca vrei sfaturi adevarate de la biciclisti adevarat, gasesti pe Bikezone o echipa de încredere, gata sa îti dea un sfat în alegerea bicicletei. În magazin gasesti specificatii despre produs alaturi de imagini detaliate, împreună cu  fiecare produs din oferta puteti gasi cele mai bune variante de accesorii compatibile cu

  bicicleta cumparata 

– Mi-ai spus atâtea despre acest magazin încât vreau neaparat să fac o tura, ca să vad daca este asa cum  zici.

Şi uite asa, trecând timpul, Riţă a devenit mare biciclist. A mers cu bicicleta timp de 8 ani la scoala, a călătorit pen drumurile ţării pentru aşi cunoaste locurile patriei pline de naturalete, şi îl bate gândul să plece în calătorie spre alte meleaguri, bineânteles că tot cu bicicleta.

Acum la 20 de ani trecuti, Riţă este un tânăr sănătos, plin de energie, căci spune el „bicicleta mă scapa de stres, îmi dă putere fizică si psihică ,îmi este prietenul  cel mai bun, care mă duce prin locuri de mult dorite”.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Bicicleta lui Riţă

  1. stefy spune:

    Riţă,Riţă…cu fundită,eu ştiu cine este ….dar îi las pe alţii să descopere.

  2. Maria Calin spune:

    Distractiv și instructiv articolul tău. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *