Ajutorul meu de încredere

Iată că a trecut si iarna. Nu cu prea mult ger, dar cu multă zăpada. Locuiesc într-o zonă de munte si zapada se tot asează de pe la început de noiembrie.

De ce încep să povestesc asa?
Haideţi sa va detaliez misterul.

Locuiesc în casa parintească, care este construită dupa traditie….din lemn. Până aici nu e nimic de remarcat. Dupa cum spuneam, a fost multa zăpadă în iarna asta. în spatele casei sa format un troian până aproape la acoperis. Până a mai dat soarele ca sa se topeasca, a stat zapada lipita de perete. Structura peretelui fiind din lemn nu a rezistat umidităţii si a început să putrezească. Acest lucru l-am descoperit dupa topirea în totalitate a omătului. Chiar în acel spaţiu erau baia si debaraua.

Ce să fac…..ce sa fac? Eram atît de necăjit. Materiale de construcţie nu aveam nici de o culoare, spaţiu pentru depozitare…..este de domeniul fantasticului, de bani….le duceam dorul…
M-am apucat de stricat totul , acoperis, pereţi….totul. Rămăsese gol ca în palma. Acum era situatia mai deosebită. Să fac un proiect? Sa nu fac?. Salvatorul a fost internetul. Măcar acesta nu a fost afectat de zăpadă.
Câteva clik-uri, o rasfoire de revista, o informare despre preţuri, si…..am descoperit….
 Arabesque.ro

Cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje.
Cu o vechime de 20 de ani pe piaţa românească a materialelor de construcţii, s-a dezvoltat continuu, devenind astfel, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje, cu un portofoliu complet de produse si servicii, cu operatiuni atat in plan intern, cat si extern.

Si cum să nu ai încredere când…..materiale îţi oferă cât îţi doresti, având stocuri mari, îţi acorda si asistenţa tehnică…..te ajută să îţi alegi materialele potrivite, doar cât sa începi constructia.Nu am stat prea mult pe gânduri căci lista cu materialele de trebuinţa o aveam deja făcută.
M-am gândit ca fundaţia sa o fac cât mai solidă, asa că am săpat 60 cm în pamânt, am cumparat un ciment gri, si ca sa nu mai am surprize în timp, am luat si  
plasă sudată


si am facut armătura solidă, asa încât de-a lungul anilor sa nu se mai sfărâme din cauza îngheţului.
Dar aveam atât de multe materiale încât nu stiam unde o să le depozitez. Am o curte destul de mică, în strada nu poti depozită, solutia vine tot de la Arabesque. Mi-a adus tot ce aveam nevoie eşalonat. întâi cimentul cu plasa sudata, care în 24 de ore de când am făcut comanda online, au trimis comanda cu o masina din parcul auto pe care îl au în portofoliu, camion dotat cu macara, descărcând singur paleţii cu ciment, fără să mai trebuiască să folosesc braţele vecinilor.
Dupa cum am spus, am turnat fundaţia, am lăsat cam doua săptămâni sa se usuce bine, si……a sosit  din nou masina cu BCA Verblok.
La săpat si la turnat fundaţii mă pricep, dar la înalţat ziduri….nu risc…..doar nu o sa fac peretii la 45 grade. Am contactat o echipă de constructori si a început construcţia să prindă contur. Astazi un perete, mâine altul……renăştea baia si debaraua.  Pereţii au fost armati cu otel beton.
si am eliminat astfel, riscul de dezmembrare. într-o săptămână era ridicată la nivelul acoperisului.

Următoarea zi a sosit si ţigla din tablă Sibel Maro 8017, asa ca a fost gata într-o singură zi.
Acum mă tot gândeam…..oare o să vina camionul cu  materialele pentru finisare?
Nici nu apucase-m bine sa îmi încarc grijile, caci aud un clacson. Venise comanda.
Am dorit întotdeauna sa am o

izolatie fonica si termică 

 pentru a reduce zgomotul din exterior si pentru a mentine o temperatura constanta în interior. Cu Polistirenul expandat Termofix eps 70 am rezolvat si aceasta preferinţă. Au urmat sa fie date gleturile de interior, s-a montat faianţa, gresia…..si adevarat va spun, arata inedit. Nu îmi rămâne decat ca dupa ce se usuca bine toata constructia, sa chem pe prietenul meu Arabesque si să îmi aducă si instalatiile sanitare(vas WC, Ghiuveta, cădiţă) si  electrice.

Stau si mă uit acum…..si îmi spun „e buna la ceva si iarna aceasta”. Am construit ce nu cred ca faceam dacă nu începea să se deterioreze pereţii din cauza zăpezii, simi-am făcut un prieten….care nu „mă lasă la greu”. Nu am mai alergat din depozit în depozit ca să îmi caut materiale, transportul nu m-a interesat, nu am mai umblat cu banii în buzunar pentru plata produselor, pentru că am plătit online, ba încă m-a si consiliat gratuit în alegerea materialelor necesare.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ajutorul meu de încredere

  1. nicu despa spune:

    A ieşit ca la carte,când ai alături nişte profesionişti.Cinste celor de la Arabesque.

  2. stefy spune:

    Abia astept sa vad cum a iesit,cred ca e minunat,cei de la Arabesque,au tot ce-ti trebuie pentru a-ti amenaja o casa pe cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *