Sănătate într-o singură celulă

Toti, în viata, ne dorim, ca mai devreme sau mai târziu, sa ne întemeiem o familie. Si când am spus familie deja am atins punctul unde vroiam sa ajung..

O familie, înseamna sa formezi un cuplu dintre o el si o ea, împreuna cu copii sanatosi. Dar fiind situatia actuala, când natalitatea a scazut în întreaga tara, cînd stresul ne copleseste zi de zi, când alimentatia este din ce în ce mai toxica, toate aceste nereguli dau nastere unor boli deosebit de grave sau chiar ireversibile.

Dar pentru orice problema trebuie sa existe si o rezolvare. De-a lungul timpului stiinta a avansat, s-au facut noi descoperiri în domeniul medical, printre care si recoltarea de celule stem din cordonul ombilical.
Dar sa va spun cum am aflat de banca de celule stem CORD BLOOD CENTER .

În urma cu doi ani, în familia mea, nu foarte numeroasa, s-a nascut un pui mic de om. Se numeste Vasilica, un nume de românas get beget, căci asa a vrut familia. Nu am mai zis ca antecedentele verilor erau cu afectiuni care mai de care mai dezastruoase. Începând de la boli de piele, probleme cardiace, diabet, si nu mai enumăr pentru ca ma îngrozesc numai când ma gândesc câta suferinta exista în sufletul acestor oameni și în întreaga lume.

Avusese o pierdere de sarcina cu un an mai înaite de al naste pe Vasi, asa ca erau foarte îngrijorati de viitoarea soarta a pruncului lor. Au început un regim de viata adecvat perioadei maternale, fara tutun, fara dulciuri, fara E-uri, si în principal fara stres. Dar totusi rămânea gândul ca atunci când îl va naste, si daca vor descoperi ca si altadata o afecţiune care i-ar putea scurta viata?
Gânduri si iar gânduri……dar cu gândurile nu poti creea decât vise.
Dar precum stiinta avanseaza zi de zi, se descopera o solutie pentru orice problema.
Mediatizându-se foarte intens, la nivel national si international, celulele stem pot fi considerate o sansa la viata pentru orice copil, fratior sau chiar parinte.

În acest contest, am aflat din presa si de pe internet de
http://www.cordcenter.ro/  prima banca de celule stem din tara.

Cord Blood Center are la activ mai bine  de 8 ani de experienta în domeniu si cca 70000 de familii care au decis sa aiba o solutie în caz de copilul lor va suferi de vreo boala.
Cu o vasta experienta în domeniul acesta, a fost primul centru ce a recoltat celule stem în domeniul privat si a deschis primul laborator de procesare a sângelui placentar.

Procedeul constă în recoltarea sângelui din cordonul ombilical în primele trei minunte dupa nastere. Sângele recoltat din cordonul ombilical contine o mare cantitate de celule cunoscute sub denumirea de celule stem, care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor, la crearea si regenerarea sangelui, maduvei osoase si sistemului imunitar.
Celulele stem au capacitatea de autoreînnoire, dând nastere unei noi celule fiice, identice cu ea însasi, dar si de a dezvolta o noua celula mai specializata care poate avea functii bine definite în organism.

Îmi aduc iarasi aminte de luna de dinainte de nasterea piciului, când m-am întâlnit cu verii mei. Erau foarte întristati de cum va putea evolua starea de sanatate a copilului dupa ce va veni pe lume. Solutia salvatoare a venit pe neasteptate.
Am luat decizia sa se înscrie pe http://www.cordcenter.ro/recoltare-celule-stem.html
pentru a pastra o grefa de sânge placentar în aceasta banca.

S-au înscris, si deja fata lor a devenit încrezatoare si plina de speranta. La nastere echipa de specialisti de la Cord Blood Center, au venit si au recoltat grefa de sânge placentar. La Cluj, unde se afla si laboratorul de prelucrare,a fost depozitata pentru a fi pastrata tot restul viatei, grefa cu celulele stem.

Nu dupa mult timp a venit si sorocul, a nascut pe strumful Vasilică.
 Precum toti se asteptau, pentru ca era o problema ereditara, a dezvoltat o boala cardiaca. Azi rau mâine rău, toti ne faceam griji. Văzând ca nu exista nici un tratament care sa poata vindeca boala, am luat decizia de a face un implant de celule stem.

Dupa o chibzuinta îndelungata, multe usi deschise…..si închise în nas, am gasit un sponsor cu suflet. S-a oferit sa suporte toate costurile acestei interventii. Pâna aici a fost implicarea mea, restul de poveste reala s-a petrecut în SUA, eu neavând cum sa ajung acolo.

Dar iata ca dupa trei ani, copilul traieste, este foarte bine, se joaca, zburda cât e ziua de mare si…….vine pe la unchiul sa îi mai dau un mărut „că tare sânt bune de la matale”.

Ce v-am povestit este un fapt real, din care am tras câteva concluzii pentru care ar trebui sa accesati aceasta banca de celule stem:
-poti da o sansa la viata copiilor tai, în caz că se îmbolnavesc;
-îi poti face copilaria micutului tau fara durere si fara stresul spitalelor;
-poti da o şansa chiar si fratilor săi, si daca esti compatibil, si tie ca parinte
eliminând bolile, se elimina riscul deceselor, si astfel se perpetueaza specia umana la nivel mondial.

De am omis ceva sa va spun de acest centru, intrati pe www.cordbloodcenter.ro, cereti informatii suplimentare specialistilor, si de ce nu sa va programati în platforma online de pe site.

Sursele informative au fost preluate de pe Cord Blood Centrer.ro

Articol scris pentru proba 12 din super spring 2014

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *