Florin Piersic la zi aniversară

În zilele noastre cinematografia este considerată de foarte mulţi specialişti, oglinda societăţii moderne, ea fiind cea care scoate în prim plan valori estetice, sociale, sau chiar politice, şi în acelaşi timp, tot ea, critică, acuză şi ironizează moravurile colective.

 Din punctul meu de vedere, cinematografia este arta filmării anumitor secvenţe din realitate şi a proiectării lor pe ecran, implementând ideea unei realităţi vii.

Această realitate reprezintă frânturi din viaţa noastră, care ne fac să râdem, să plângem, să iubim, să detestăm şi de ce nu chiar să iertăm.

 Filmul face parte din viaţa noastră şi are un rol important în determinarea şi influenţarea parcursului omului contemporan, în orice manifestare concretă.

Pe mine m-au fascinat filmele de când eram copil, când plângeam ore în sir ca sa capăt un banut pentru filmul de duminică,  în care marele actor Florin Piersic îsi arata vitejia în lupta cu boierii. Pentru mine, acest exemplu al cinematografiei românesti, este întotdeauna un ghid în viata.

Dar fiind un blogger pasionat de marii actori si de filmele creeate de ei, am cerut permisiunea domnului FLORIN PIERSIC , să îmi acorde un interviu, unde să vorbim despre filmele în care a jucat si despre secretul longevitatii lui.

Acest interviu are loc în sala de conferinţe la hotel NH Bucharest la un  breakfast AntiOx 
un mic dejun bogat în vitamine si antioxidanti.

Eu: -Maestre, Florin Piersic, nu demult, pe data de 27 februarie ati împlinit o onorabila vârsta. Eu va doresc la multi ani. Cu ce gânduri ati întâmpinat aceasta zi?

F. P.: -Daaa….cu adevarat aceasta vârsta parca a trecut prea repede, înfasuraţi într-un vârtej fără a mai putea fi întorsi înapoi, chiar daca afara se simte mireasma de primavara.  Numai ursitoarele au avut grijă de mine. Mi-au lăsat în leagăn dragul de viaţă şi bucuria de a trăi, iar timpul nu-mi poate atinge zâmbetul, nici de pe chip, nici din suflet.

Eu: – Care este cea mai mare fericire, sau ce va facut de-a lungul vietii sa va simtiti mai nefericit?
F. P.: – Tinere, nu am putut gasi de-a lungul timpului acea reteta a fericirii, căci cu siguranta ti-o spuneam, dar mie tot îmi place sa cred ca ea exista si de aceea oamenii alearga  toata viata ca sa o ajunga si sa îi descopere misterul.  Sigur, în lunga călătorie a vieţii mele, am trecut de la zi la noapte, de la soare la întuneric şi înapoi. Noaptea mea a fost plecarea mamei mele sfinte în ceruri.

Eu: -În afara de talent, ce atuuri la creat pe Florin Piersic?
F. P: – Cred că am devenit Florin Piersic datorită dragostei mele pentru oameni şi respectului pentru profesia aleasă. Lecţia iubirii şi a omeniei am învăţat-o mai întâi de la părinţii mei, din familie . Iubirea pentru teatru a intrat singura în viata mea, pentru ca aveam cheia casei.

Eu -Sânteti cazat în acest hotel de câteva zile, ce parere aveti de ceea ce ati gasit aici?

F. P. -Stii cum am facut eu când am întrat în camera? Am facut un „hauleu maica, cred ca am ajuns în alta lume. si eu care am rugat pe domnul sa ma anunte când o sa fie timpul sa plec. O minunatie de camera cu standarde înalte de calitate, cu decoratiuni alese cu grija, pentru a fi pe gustul meu.

Simt căldura căminului meu, oferă o ambianţă elegantă, confort rafinat, precum şi o locaţie de neegalat. Este un hotel de 4 stele si ma face sa ma simt precum un rege, înconjurat de oameni care vor numai binele meu. Ospitalitatea este la ea acasă, oameni primitori, conditii excelente pentru o vacanţă în capitala. Stii ce as mai dori eu?
Să mai fiu iarăsi tânăr si sa vin cu sotia într-un sejur de 7 zile, să caut un loc de cazare în Bucuresti unde să petrec luna de miere.
Stiu, stiu….o să ziceti ca visez. Dar eu mă simt tânăr mereu, asa că nu văd de ce nu as veni în luna de miere…

Eu: – Ce parere aveti de acest concept Breakfast AntiOx
F. P. -Da sânt foarte multumit de acest nou concept, bogat în antioxidanti, care ajuta în lupta împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
 Mesele sunt bogate în antioxidanti. Nu sunt doar gustoase si bogate în vitamine, ci ajuta la combatarea îmbatranirii, protejeaza sistemul cardiovascular si întaresc sistemul imunitar, exact de ce aveam eu nevoie ca sa depasesc 100 de ani. Am citit aici o nota informativa care descrie aceasta inovatie, si spune asa…. a fost realizat de chef Enrique Martinez si propune ca ingrediente sucuri 100% naturale, mixuri de sucuri organice antioxidante, iaurt organic amestecat cu o larga varietate de fructe, muesli, fructe goji si altele, si sânt si produse locale, sănătoase.

 Dar stiţi…..pe site-ul http://www.nh-hotels.com/ o să puteţi găsi tot ce vă spun eu, mult mai detaliat.

Eu: – Se vede că sunteti foarte multumit de NH Hotels, dar as dori sa mai intram putin în amintirile dumneavoastra.
 Ce eroi pe care i-aţi jucat vă fac cea mai mare plăcere atunci când îi revedeti?
F.P. – Toate personajele pe care le-am interpretat, îmi sunt dragi. în film,în teatru, sunt părticică din mine, jertfă provizorie şi singurul mijloc de a-ţi apropia veşnicia clipei.
 Oamenii îmbătrânesc odată cu peliculele de film şi când te vezi mai tânăr cu 30-40 de ani ştii să îţi acorzi locul si valoarea pe care o ai.

Eu: – Ce pasiuni aveti?
F.P: – Pasiunea mea…..este viata! Mă înebunesc dupa ea, si pasiunea asta îmi ocupa tot timpul.
Îmi place tare mult sa merg la căsuţa mea, un loc de refugiu iluzoriu, pentru ca dorintele vieţii trebuie ascultate, iar oaza mea de linişte este încărcată, în clipele de răgaz tot cu gânduri despre oameni. Pe acolo trece carul cu boi, se aude lătratul unui câine şi în nopţile cu stele călătoare un cântec încă necântat îşi face loc în sufletul meu: este liniştea pe care o câştigi înaintea fiecărei furtuni.

Eu: – Si în încheiere, v-aş mai întreba- Ce proiecte aveti pe viitor?
F.P: – Pe viitor…..să mai am timp sa mai iubesc! As vrea să nu stiu când se sfârşeşte viata, sa pot descoperi secretul frumusetii…..caci am o vârsta la care frumusetea tineretii ma cam paraseste, si pentru urmatoarele zile…..să mai stau pe la NH Hotels, pentru că au niste maestri în ale masajului si poate îmi îndreapta putin şalele, pentru că au un  breakfast antiox de care chiar am nevoie la vârsta mea, şi…….să fac o glumita…..au niste paturi tare faine…..îmi aduce aminte de noptile tineretii lui Margelatul. Dar ce îti tot povestesc…..sa vii si să te convingi.

Eu: – Va multumesc maestre Florin Piersic pentru amabilitatea de a-mi acorda acest interviu. Va doresc viata lunga si sănătoasă, pentru a ne mai bucura sufletele cu vorbele dumitale calde si pline de umor.

 Articol scris pentru proba 14 din Super Spring 2014

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *