Medicul de garda,o raritate in Romania!

Dupa cum stiti, sistemul medical din Romania lasa mult de dorit.Dar sa nu credeti ca daca ar fi o clinica particulara s-ar diferentia foarte mult.Doar conditiile fac diferenta dintre o clinica particulara si un spital de stat.Deschizandu-se clinicile particulare, si avand salarii mult mai atragatoare, toate cadrele medicale s-au transferat…….cu tot cu idei si conceptii…..din pacate.”Aceeasi Marie, cu alta palarie”
O sa va prezint mai jos discursul unui pacient cu medicul de garda.Aceasta intamplare se petrece intr-o clinica particulara de dializa, o companie internationala care ofera produse de dializa.
Ora 9.10……la ora cand vine medicul de garda[desi garda stiu ca inseamna tot timpul].Acesta ar fi unul din defectele din centrul de dializa[medicul de garda vine cam dupa trei ore de dializa].
medicul. Esti bine?
pacient. Da, bine.
Medic. S-a intimplat ceva de data trecuta?
P….glumind….a batut vantul tare…acasa.
M….nu asta intreb eu.Am vazut ca ti-a scazut tensiunea data trecuta.Crestem sodiul la 140[ai spune in soapta asistentei]
pacient[fiind mai tare in urechi si auzind] Nu accept, deoarece face senzatie de sete si o sa vin cu o greutate de 5 kg.Daca vreti asa sa faceti, bine dar dvs raspundeti.A scazut tensiunea pentru ca am luat suplimente naturale, si asa mi se intampla.
medic. Si tu vrei sa cred in naturiste?
pacient. De ce nu?Eu iau naturiste de 8 ani de zile si imi fac bine.Un exemplu este hemoglobina.Nu am facut niciodata Aranesp si totusi hemoglobina mea a fost tot timpul in limite normale, ba chiar a depasit, trebuind sa las sange pe circuit pentru a normaliza valorile.
medic….cu un ras sarcastic..Vise mai…ti s-au dezvoltat celule suprarenale care produc o substanta, care in cele din urma ajuta la cresterea hemoglobinei.
pacient. Cred ca maine poimaine o sa mi se dezvolte un rinichi, ca doar vad ca am tendinta de a dezvolta celule nu?A urmat un oftat al medicului si un trantit de dosar……si o deplasare in dispret catre usa.Pacientul traieste cu speranta ca la sedinta de dializa viitoare il va mai baga cineva in seama, si ca va avea medic de garda de la ora la care incepe programul de dializa.
O alta intamplare este mai recenta, si este legata de vizita intarziata si extrem de scurta a medicului de garda.
Era ora 10.30….cand de obicei mai sunt doar cativa pacienti mai intarziati in saloane.Intra medicul…..
Este bine?……intreband din usa
pacient Este bine, dar ce conteaza?……iesind pe usa
medic. Vad ca au plecat pacientii, dar ma bucur ca nu au fost probleme.Fetele[strigand catre doamnele asistente] eu o sa plec, daca sunt probleme sa ma sunati!
Asa se frecventeaza, in clinica privata, de catre medicul  de garda cele opt ore.Nu este o acuza adusa cuiva, este realitatea de care nu cred ca vom putea scapa vreodata, decat daca se vor naste din nou alti oameni, cu alte conceptii.A fost mediatizat un timp destul de scurt, lipsa medicilor din clinicile de dializa.Ei frecventeaza in doua locuri, ba chiar trei.Sunt angajati in centrul de dializa, au in acelasi timp program la cabinetul lor particular, si fac si vizite in saloanele din spital.Toate in acelasi timp.Cred ca adunate depasesc cele 24 de ore ale unei zile.
Pana cand, si pana unde, vor mai fi toate aceste nereguli in sistemul medical romanesc?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Medicul de garda,o raritate in Romania!

 1. Maria Calin spune:

  Nu văd nimic rău într-un schimb de idei, fiecare având în minte și venind cu propriile argumente. Iar de întrebat, trebuie să te întrebe pentru că altfel nu ar avea de unde să știe. Doctorul acesta a fost destul de drăguț.Mie, când am îndrăznit să vin cu o părere, doctorița mi-a propus să facem schimb de locuri, dacă tot sunt așa de știutoare. Nu am ceva de reproșat vreo unui medic, poate doar că nu știe să vindece un mare și grav bolnav-sistemul de sănătate.În rest, dincolo de toate, sunt oameni și ei.

  • nicu despa spune:

   Multumesc de vizita Maia.Oameni? Unii da, altii nu……
   Pacientul eram eu……
   Cand o sa pot o sa descriu cu lux de amanunte intamplari care iti vor schimba profund parerile despre medici.Ai respect pe cei ce isi fac meseria din suflet.Am ajuns un om pe jumatate din greselile medicilor.Cand o sa fie gata…..daca o sa fie, o sa iti dau sa citesti povestea vietii mele.
   Sanattate multa…..Maria!

  • Maria Calin spune:

   Nici nu-mi închipuiam că ar fi fost altcineva. Condamn pe acel medic care te-a făcut să suferi, dar nu îi anatemizăm pe toți. Știu pe cineva operat de cancer în stadiu 3 care trăiește datorită unui medic și după 20 de ani, deși alții i-au dat doar nouă luni de trăit.
   Să știi că tu ești mai întreg decât toți întregii, asta să știi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *