Sa ne amintim de copiii dializati macar acum de Craciun

Vine sarbatoarea de Craciun, atmosfera de basm pretutindeni.Luminite colorate, brazi impodobiti, colinde in difuzoare si pe buzele tuturor.Peste tot imprejur forfota multa.Cumparaturi pentru masa de Craciun, cadouri pregatite pentru cei dragi…..
Dar de ce oare sa nu ne calatorim gandul la acei copii care sunt dependenti de dializa?
Oare or fi ei cu ceva diferiti de ceilalti copii?Cu siguranta nu.Doar ca ei sunt legati de aceasta suferinta si sunt uitati cu totul de societate.Stiti ca in Romanica noastra sunt cca 400 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, care isi abandoneaza scoala pentru a putea supravietui?
Autoritatile romane acorda o atentie nesemnificativa acestor copii, si din punct de vedere financiar dar si din punct de vedere social.Niciodata nu se gasesc bani pentru viata.In tara noastra mai sunt cam 300 de pacienti care sunt cuprinsi in programul  de dializa fara a li se acorda vreun fond.
Cum ar putea acesti copii sa continue un program scolar, combinindul cu dializa?
Autoritatile trebuie sa acorde fonduri pentru fiecare copil pentru un aparat de dializa la domiciliu.
Dar ce este un aparat de dializa la domiciliu?
 Folosit în timpul nopţii, aparatul de dializă automată curăţă de toxine sângele pacientului, în timp ce acesta doarme Costul aparatului este între 10.000 şi 12.000 de dolari. El Folosit in timpul nopţii, aparatul de dializă automată curăţă de toxine sangele pacientului, in timp ce acesta doarme. acesta permite păstrarea unui ritm de viaţă normal, cu o continuare a activităţii profesionale.
Aparatul „Baxter Home Choice” ajută la realizarea dializei peritoneale automate de către bolnavi în propria casă.
 Acest aparat, adus in tara noastra de prin 2007, ajută la eficientizarea tratamentului, asigurand in acelaşi timp o rată scăzută a riscului de infecţii şi libertate totală bolnavului, in timpul zilei. Pacientul care urmează acest tip de dializă nu necesită supraveghere medicală constantă, el fiind nevoit să se prezinte la medic doar o dată pe lună pentru un control de rutina. De asemenea, dializa automată realizată cu ajutorul acestui tip de aparat este indicată şi in tratarea copiilor,

pentru care hemodializa este o intervenţie dureroasă şi chinuitoare.
Ca o remarca pentru conducatorii nostri „dragi”, decat sa fi cumparat peste 100 de masini , in valoare de 13 mii de euro, pentru televeziunea romana,si acest repros fiind unul minor, ar fi luat inca 100 de aparate de dializa la domiciliu si ar fi usurat suferinta acestor copilasi.
Fac un apel, prin intermediul acestui articol, ca autoritatile in functiune, sa se gandeasca ca de sfanta sarbatoare a Craciunului sa acorde fonduri pentru achizitionarea aparatelor necesare copiilor dializati.
Si ai dedic un citat domnului Nicolaescu:
„a fi om e lucru mare, a fi domn e o-ntimplare”
Urmariti si un video poate mai convingator

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *