Masina din visul copiilor

Ce oare ar putea sa ai apropie pe copii si sa le dezvolte imaginatia?
O intrebare cu nenumarate raspunsuri,jocurile ar fi un lucru benefic apropierii,cantecul ar fi o alta unealta de imprietenire cu un copil si nu in ultimul rand desenele imaginare.Arta copiilor de a inventa si de a aseza pe o coala de hartie bucuria sufletului de copil.
 Sunt copii al caror prestigiu urias se impune pe intreaga planeta.Unii dintre ei se remarca prin talentul muzical,altii prin sport, iar de ce nu altii prin desen.
Ti s-a intamplat vreodata sa spui ca vrei sa fii din nou copil si sa retraiesti momentele in care puteai visa la orice pentru ca nimic nu iti statea in cale? Cei mai multi oameni isi doresc cel putin o data in viata sa poata fi din nou copii.Si de ce nu ,si copii isi doresc de nenumarate ori sa fie oameni „mari”,asezand pe hartie cum vad ei prin suflet de copil viitorul.Prin culoare, copilul isi exteriorizeaza sentimentele si trairile sale interioare.Sub conceptul imaginatiei si culorii,compania Toyota organizeaza anual concursul international
Dream Car Art Contest
Si oare cum am putea sa ii facem interesati de acest concurs,decat tot printr-un joc al copilariei?Ca ambasador Dream car art contest, as redeveni pentru catva timp un copil.Si ce ar fi mai placut decat sa te intilnesti cu copii pe bancile scolii si sa incepi sa povestesti ce inseamna aceasta competitie,cum au castigat anul acesta podiumul trei copii din Romania,si nu in ultimul rand premiile de care vor avea parte la sfarsitul concursului.Fiindca tot vine Craciunul,le-as propune copiilor din clasele 1/8 un mic scenariu de imaginatie.Sa spuna masina care i-a facut sa viseze la viitor.Sa picteze,prin ochii lor,masina visurilor,in conceptia copilarieiSi ca si la orice mic concurs se acorda un mic premiu nu?O plimbare printre personajele de poveste din molul din periferia orasului.
            Cu acest mic exercitiu de imaginatie le dezvoltăm copiilor curiozitatea si dorinta de a-si exprima ceea ce gandesc in imagini artistice, prin culoare in propriile lucrări de pictură – “creaţii”.
Cu alte cuvinte, pictura si desenul este un mijloc de auto-iluminare, iar voi copiii, daca ati descoperit in lumea voastra interioara fie doar si o scanteie a acestei iubiri pentru frumos si expresiv, precum si  dorinta de a o cultiva cu seriozitate si daruire,veti putea sa ajungeti premianti la acest concurs.
Si de ce nu de maine voi deveni un voluntar pentru promovarea concursului
Dream Car Art Contest
caci in orice colt saracacios al unui catun se poate afla un artist in devenire si care ar putea razbate prin creativitatea lui pina la podiumul concursului de desen.
Sa nu uitam insa ca desenul inseamna curaj, iubire, incredere, daruire, speranta. Nu suntem artisti ci simpli oameni care incearca magia culorilor, desenul nu ne face mai bogati ci ne intareste inimile de fiecare data cand suntem intristati . Priveste o secunda in jurul tau, lumea care ti se arata pare disturbatoare, daca privesti atent vei observa pe langa maldarul de gunoaie un strop de culuoare, incearca, viseaza, daruieste si descopera lumea prin desen.
Cred ca cu aceste idei vom putea starni curiozitatea si creativitatea tuturor copiilor.Un mic desenator= un mare creator in viitor.
Articol scris pentru competitia Super blog 2013

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *