transplantul preferential si consecintele lui

In urma scrisorii facute de catre domnul Emanuel Ungureanu[asociatia solidaritate si empatie Claudia Safta] catre domnul Arsinel cu privire la primirea preferentiala a unui rinichi,au aparut tot felul de comentarii pro si contra.Cititi scrisoarea deschisa catre domnul Arsinel aici

Chiar si domnul Arsinel,ccunoscutul actor si care acum este la un loc cu cei suferinzi,la atacat public pe domnul Ungureanu sub o forma dezonoranta.Citez aici fraza d-lui Arsinel:
,,Sigur că în jurul valorilor proliferează și gunoaiele, dar nu ai încotro. Dacă ai valoare, trebuie să te aștepți la așa ceva”
Asa ca toti cei care am criticat acest fapt suntem in viziunea domnului Arsinel niste gunoaie.Imi permit sa zic si eu:hotii striga hotii sau omul de adevar se supara ,este valabil pentru cel acuzat
Asa cum am mai spus au inceput sa apara si alte cazuri care il implica pe domnul profesor Lucan privind modul cum alege pacientii pentru transplant.Va prezint mai jos acest caz care te lasa cu inima franta.
O tanara de 19 ani care avea nevoie de un transplant de rinichi,a murit  cu zile tot asteptind pe lista de asteptare ,ignorata de un sistem defect si ignorant.Mama ei a incercat sa cumpere de pe piata neagra un rinichi,dupa un transplant care nu a functionat[ea fiind prima donatoare].
Citez aici declaratia doamnei Bleotu,care este si medic pediatru:
Adina a murit în 2012, după o suferință de 12 ani. ”În anul 2000, la sfârșitul clasei 1 a fost diagnosticată cu această boală. A avut loc degradarea progresivă a rinichiului și iremediabilul s-a produs. A făcut un prim transplant în 2003, eu fiind cea care i-a donat rinichiul. Până în 2005 lucrurile au mers relativ bine. Ea avea aproape 13 ani. Au apărut complicații multiple, hematologice în primul rând, și acestea au dus la degradarea progresivă a întregului organism.
În anul 2010 a reînceput hemodializa, care a fost cel mai deprimant lucru pentru Adina și cred că pentru orice om. A făcut un scurt timp dializă și în 2013, până când s-a prelevat rinichiul meu”,a declarat Mihaela Bleotu,mama Adinei.
In curand pe 27 septembrie se va implini un an de cand Adina a plecat dintre cei dragi.Mesajul pe care l-a lasat mamei ei a fost sa mearga si sa dezvaluie drama prin care a trecut ea.
 ”A fost un ecou, un mesaj, pe care Adina mi l-a transmis. Acest ecou este destul de estompat la un an de la plecarea ei în veșnicie. Nu sunt mesagerul demn al acestui mesaj, al Adinei. A zis: ”Mamă, să vorbești despre lucrurile care mi-au accentuat suferința și despre lucrurile care puteau fi făcute pentru mine și nu au fost făcute”. Vreau să fiu la fel de demnă ca și ea. Poate că a fost eșecul meu ca părinte, poate că nu am știut, nu am fost mai insistentă, n-am știut pe ce căi să merg”,a precizat mama lui Adina.
In ciuda acestor probleme Adina,cu un curaj remarcant si cu optimism deosebit a terminat cu brio primul an de facultate,chiar daca s-au facut absente repetate.
Adina precum si toti pacientii cu o situatie financiara precara au de a trece in nefiinta datorita acestui sistem ticalosit.Pentru a viziona emisiunea in care a fost invitata si mama Adinei dati clik aici.

In urma acestei situatii,președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, va depune o plângere la parchet în 27 septembrie, când se îmlinește un an de la moartea Adinei Bleotu, o tânără care a murit la 19 ani în așteptarea unui rinichi salvator. Din 2003 și până în 2012, Adina a sperat că va primi un rinichi, iar părinții au apelat chiar la piața neagră, fiind gata să achite 25.000 de euro pentru un rinichi.
Vom urmari indeaproape acest caz si vom reveni si cu noi relatari.

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ, Transplantul renal și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *