transplantul preferential si consecintele lui-continuare

si dupa cum am spus revin cu o noua stire despre transplantul preferential al lui Alexandru Arsinel.
Aceasta situatie a fost putin mediatizata doar la Pro tv emisiunea „La maruta” .A fost invitat Emanuel Ungureanu presedintele asociatieisolidaritate si empatie Claudia Safta care a spus ca este inadmisibil ca o persoana de 70 de ani sa primeasca rinichi de la o persoana de 23 de ani,fara ca acesta sa figureze pe listele de asteptare sau ca persoana publica sa astepte doar trei zile.Aceasta suspiciune va trebui elucidata de catre justitie pentru ca Emanuel Ungureanu va actiona in justitie acest caz pe data de 27 septembrie,cand se implineste 1 an de cand Adina Bleotu a plecat dintre cei vii.
La emisiunea „la maruta” a mai fost invitat si Madalin Voicu,care a spus ca personalitatile au prioritate in fata celorlalti oameni de rand.Mai zice domnul voicu ca democratia este un exercitiu pe care ni l-am asumat  si ca trebuie sa tinem cont de o anumita erarhie a anumitor personalitati,precum a. Arsinel,atunci nu putem trai in egalitarism ci mai curand in  meritocratie.”Eu nu spun că nu erau și alți bolnavi în stare gravă, dar Alexandru Arșinel a fost luat și operat în 3 zile, eu l-aș fi operat în 3 ore, asta nu înseamnă că împiedică pe ceilaltii pacienti să primească tratament. Aici este vorba de o prioritate pe care eu o înțeleg ca pe una de rand pentru că o persoană obisnuita nu se poate discrimina, dar cand este vorba despre personalități, care sunt patrimoniu național și care reprezintă elitele artei și culturii acestei țări, nu poate interveni cineva pe un comportament mutant să explice că vrea să dea în judecată spitalul pentru că Alexandru Arșinel a primit mai repede un rinichi de care avea nevoie. Domnul Ungureanu susține că trebuia să treacă prin dializă, să se chinuie și după aceea să primească rinichiul. Mie mi se pare de un absurd desăvârșit. Ca să nu mai vorbesc că este un comportament de nevertebrată.
Domnul Emanuel Ungureanu a purtat un tricou cu infatisarea lui Adina Bleotu,ceea care a decedat acum un an de zile in asteptarea unui rinichi pe listele de asteptare.Dumnealui a mai incercat sa ai explice lui Madalin Voicu ca nu are interesul de asi face publicitate in presa si televiziune ci doar vrea sa elucideze acest mod ilegal de a alege in functie de locul care il ocupa in societate pentru ai dona un rinichi.
In ziua de astazi toti cei bolnavi au ajuns sa isi cumpere zilele cu bani daca ai au.Coruptia e la mare putere chiar si aici unde copii si tineri asteapta de ani de zile un rinichi.
Urmariti aici emisiunea „la maruta” unde a fost invitat Emanuel ungureanu si Madalin Voicu: http://www.stiridecluj.ro/social/madalin-voicu-despre-rinichiul-primit-de-arsinel-e-o-personalitate-si-e-mai-important-ca-alti-romani-video

Mai curand in Ziarul Ring a fost publicat un articol in care dr Victor Zota,coordonatorul programului de transplant,a spus ca Alexandru Arsinel a avut mare noroc ca a primit DOI RINICHI asteptind doar trei zile pe lista de asteptare.Mai afirma ca la transplant nu este ca la rindul la carne unde se sare peste rind de cel care este mai in putere,aici se ia fiecare cum ai vine rindul pe lista si cum este compatibil.Caci poate ca din cei ce ai avem pe lista sa fie compatibili si se poate ca cel ce s-a inscris pe lista ieri sa fie cel mai compatibil[sa se apropie de un 80%].Domnul zota spune ca se mai intimpla cazuri cand cel ce primeasca rinichiul sa fie in volum mai mare decat donatorul si atunci trebuie sa beneficieze de ambii rinichi.
Ajungem la o concluzie dura dar care o cunoastem cu totii ca daca esti persoana publica si ai bani poti cumpara pe oricine
sursa articol:
http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/220735/De-ce-a-primit-Arsinel-atat-de-repede-DOI-RINICHI

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ, Transplantul renal și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *