PROTEINILE

Daca initial ati fost sfatuit de ctre medic sa consumati mai putine  proteine,odata cu inceperea tratamentului acesta se va schimba. Veti putea consuma mai multe proteine ,de ex. carne,lapte,oua,branzeturi.Sunt de preferat alimente proaspete,neconservate,de ex. carne si nu salam sau parizer,branza proaspata si nu cascaval.Aceasta deoarece alimentele prelucrate si conservate au de regula cantitati foarte mari de sare si fosfor,care nu sunt sanatoase pt dumneavoastra.
Medicul,impreuna cu dieteticianul,poate stabili un regim proteic adaptat necesitatilor dumneavoastra.

GRASIMILE
O dieta cu prea multe grasimi este daunatoare pe timp indelungat si pt o persoana perfect sanatoasa.Grasimile in exces se pot depune pe vasele de sange,proces denumit ateroscleroza.
Aveti grija sa evitati pe cat posibil grasimile de origine animala(slanina,untura,carnea grasa,laptele gras,smantana,frisca,etc) mai ales daca medicul v-a atentionat ca aveti probleme cu colesterolul.Preferati grasimile de origine vegetala(ulei) care sunt mai putin daunatoare.Aveti grija si la dulciuri,deoarece o dieta foarte bogata in glicide(zahar,prajituri,paine-in cantitati mari)duce la transformarea acestora de catre ficat in grasimi! Nu exista suficiente studii care sa dovedeasca efectul consumului de grasimi,dar si in acest caz acesta ar trebui adaptat de catre medic necesitatilor organismului dumneavoasstra.

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *